Slechte luchtkwaliteit kan invloed hebben op de gezondheid, het welbevinden en de productiviteit. Interface brengt met Conscient een unieke collectie tapijttegels op de markt waarvan de VOS-uitstoot (Vluchtige Organische Stoffen), een van de grootste bronnen van een slechte luchtkwaliteit binnenshuis, praktisch nul is.

Uit onderzoek blijkt dat we soms wel 90 procent van de dag binnenshuis doorbrengen, waar de luchtverontreiniging 100 keer zo hoog kan zijn als buitenshuis. Conscient wil de best mogelijke luchtkwaliteit geven zonder compromissen te sluiten voor wat betreft ontwerp of duurzaamheid.
De tapijttegel bestaat uit een unieke combinatie van deels biogebaseerde garens. De unieke samenstelling minimaliseert de schadelijke VOS-uitstoot, en filtert eveneens de kleine stofdeeltjes die kunnen bijdragen aan de slechte luchtkwaliteit in een gebouw, of die klachten aan de luchtwegen kunnen veroorzaken. De Conscient-collectie is standaard voorzien van de klimaatvriendelijke ondergrond CircuitBac Green. Bovendien doet Interface aan klimaatcompensatie voor de milieu-effecten van het product door middel van het project Cool Carpet™. Dit is geheel in lijn met de ambitie van Interface om CO2-neutrale producten te creëren en producten die voor een groot deel, tot 87 procent, uit herwonnen of biogebaseerd materiaal bestaan.

–Uit onderzoek van de World Green Building Council blijkt dat slechte luchtkwaliteit binnenshuis bij mensen die in een gebouw verblijven de productiviteit wel met 8 tot 10 procent kan verlagen. Er zijn natuurlijk veel factoren om rekening mee te houden wanneer men de luchtkwaliteit in een gebouw optimaliseert, inclusief ventilatie en luchtfiltratie, maar het is absoluut een voordeel daarbij toegang te hebben tot duurzame designproducten. Conscient draagt bij tot een betere luchtkwaliteit, en daarmee een betere gezondheid, aldus Jan Peter van Deutekom, Product Portfolio Director van Interface.

Conscient heeft het GUI Gold fijnstofcertificaat gekregen voor zijn vermogen microdeeltjes vast te houden. Het certificaat is toegekend door het onafhankelijke German Test Institute.Het design van de collectie is geïnspireerd door de natuur. De collectie is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. De tegels hebben een “shabby chic” uitstraling en kunnen worden gecombineerd met de LVT-vloer van Interface.

Door de willekeurige plaatsing van de tegels, die in overeenstemming is met de natuurlijke patronen, draagt de Conscient-serie bij aan een effectief gebruik van het beschikbare materiaal. Beschadigde tegels kunnen worden vervangen zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over kleurverschillen. En het gebruik van TacTiles® vermindert de hoeveelheid benodigde lijm, wat ook weer een gunstige invloed heeft op de VOS-uitstoot.

Meer informatie:
Interface
Tel: +31 33 277 5555 
www.interface.com