Studio Moebe in Kopenhagen heeft een reksysteem ontworpen dat zonder gereedschap kan worden gemonteerd en gebruik maakt van houten wiggen om de planken op hun plaats te houden. Moebe ontwierp dit flexibele systeem voor elke situatie en volgens hem is het een "intelligente en eenvoudige" benadering van het ontwerp. De ontwerpers wilden het produceren zonder schroeven en gereedschap.De rekken worden bij elkaar gehouden door een set wiggen, die precies in de gaten in de houten platen passen. Ronde stalen steunen houden de planken op hun plaats, zodat ze op elke hoogte kunnen worden ingesteld.
Omdat de wig er van onderaf wordt ingedrukt, maakt elk extra gewicht op het oppervlak de verbinding alleen maar strakker en stabieler. De staanders zijn verkrijgbaar in drie hoogtes en kunnen aan elkaar worden gekoppeld om zowel in de breedte als in de hoogte te worden verlengd.

Het reksysteem, dat bestaat uit geolied eiken en zwart gebeitst essenhout, is het grootste meubelstuk van het merk tot nu toe en zal samen met een nieuwe kapstok en een volledige wandspiegel gelanceerd worden.Moebe, opgericht in 2014, is van partners Martin De Neergaard Christensen, Nicholas Oldroyd en Anders Thams. De studio maakt producten voor zowel hun eigen merk als voor anderen, evenals interieurontwerp voor particuliere klanten en bedrijven. Het reksysteem werd gelanceerd op de Meubelbeurs van Stockholm.

Meer informatie:
Moebe
Tel: (+45) 71 74 74 96
Email: info@moebe.dk
www.moebe.dk