Loxone, een technologisch bedrijf dat een van de leiders is op de markt van huisautomatisering, biedt een complete en geïntegreerde domotica-oplossing aan, passend in het heden en voorbereid op de toekomst. Loxone Group bestaat uit drie divisies: marktorganisaties, strategie en ontwikkeling en competentiecentra. De onderneming is een van de snelst groeiende bedrijven in de Smart Home industrie.De firma heeft een knop bedacht die onzichtbaar in huis geïntegreerd kan worden. Het gaat om Touch Surface, een voorziening die werkt op aanraking, passend binnen het concept van Smart Home. Touch Surface maakt het controleren van de verschillende vertrekken in huis gemakkelijker en comfortabeler. De knop kan geïntegreerd worden in verschillende soorten ondergronden, die dan vervolgens reageren op aanraking. Op die manier kun je er de belangrijkste functies van een slim huis mee controleren, zoals verlichting, zonwering en audio. Dit kan door middel van vijf aanraakpunten. De toewijzing van functies aan deze drukpunten kan vrij gekozen worden, op basis van de behoeften van iedere ruimte.

Met deze knop is het mogelijk lichten aan en uit te schakelen, jaloezieën omhoog en omlaag te doen en muziekvolume te controleren. Het bijzondere aan deze op aanraking reagerende knop is dat hij geïnstalleerd kan worden in oppervlaktes van steen, hout, keramiek of glas. Zo kan hij onder andere in het keukenaanrecht, de tafel in de woonkamer, de muur van de badkamer of de rand van het zwembad geïnstalleerd worden, om zo een snelle toegang tot de controle van iedere ruimte te bieden.Drukpunten en activatie van de Touch Surface knop
Om iedere plek van je huis te kunnen bedienen, raadt Loxone aan om hun standaard op te volgen voor de toewijzing van de functies aan de verschillende drukpunten. In dat geval is het grote centrale deel van de knop voor de verlichting, zijn twee van de hoeken voor de zonwering en de twee anderen voor muziek.

Afhankelijk van de plek waar de Touch Surface knop geïnstalleerd wordt, is het niet nodig dat de knop altijd geactiveerd is. Zo kan het in het geval van integratie in het keukenaanrecht handig zijn om er voorwerpen op te kunnen plaatsen zonder dat er ongewenst functies geactiveerd worden.
De Touch Surface is daarom uitgerust met een activatie drukpunt. Door je hand erop te houden of door een specifieke beweging te maken wordt de Touch voor een vooraf bepaald aantal seconden geactiveerd. Daarna blokkeert hij weer automatisch. Dit activatie drukpunt kan bovendien gebruikt worden om extra functies uit te voeren, zoals het deactiveren van de afzuigkap.

Meer informatie:
LOXONE
Tel: +31 208 208 214
Email: office_benelux@loxone.com
www.loxone.com