Het project is nog in het ontwerpstadium, maar architectenbureau James Law hoopt binnenkort te kunnen beginnen met de productie van de zogenaamde OPod-woningen in Hong Kong.De Oost-Aziatische miljoenenstad heeft een van de moeilijkste woningmarkten ter wereld. Voor de huur van een eenkamerappartement betaal je omgerekend gemiddeld 1000 euro per maand.
Daardoor is er een grote vraag naar woningen ontstaan in de miljoenenstad. OPod is zowel qua grootte als prijs duidelijk goedkoper, en zal niet hoger uitkomen dan zo’n 180 euro per maand. Hoewel zelfs die huurprijs te hoog ligt voor de allerarmste inwoners van de stad, is er volgens architect James Law nu al veel belangstelling.


Bron: www.jameslawcybertecture.com

De 2,9 kwadraatmeter grote betonnen buis is uitgerust met een eigen keukentje met koelkast, bureau en badkamer met douche.
Het interieur is gemakkelijk aan te passen zodat de bewoner zelf de inrichting en het design kan ontwerpen en veranderen.
De buizen kunnen op elkaar gestapeld worden om de ruimte te vergroten en het is mogelijk de buizen met behulp van vaste trappen aan elkaar te verbinden zodat er hele wijken ontstaan.

Bron: www.inredningsnyheter.se