De afzuigkappen van Falmec onderscheiden zich door hun goede kwaliteit en mooie designs. Een aantal van deze items is bekroond met een internationale erkenning. Het bedrijf, dat is gevestigd in Treviso, heeft met de Dana, Oceano en Sintesi drie Iconic Awards 2018 binnengesleept in de categorieën Best of Best, Winner en Selection.


Dama

Al meer dan 60 jaar worden de Iconic Awards ondersteund door het German Design Council en hebben als doel om de kwaliteit van woonruimten te promoten door middel van een functioneel ontwerp. Hiervoor wordt in elke categorie het beste product geselecteerd.
Een internationale jury, die bestaat uit experts op het gebied van design en journalistiek, heeft als taak om het beste product te kiezen op basis van criteria zoals concept, innovatie, ontwerpkwaliteit, functionaliteit, bruikbaarheid en ergonomie. In de categorie Best of Best, de meest begeerde prijs, kwam het model Dama als beste naar voren. Het object gaat veel verder dan een afzuigkap want het heeft de dubbele rol van inrichtingselement en verlichtingslichaam met geïntegreerd LED-systeem. Het ontwerp is zeer eigentijds en innovatief dankzij het Circle Tech systeem dat horizontaal functioneert. 


Oceano

In de categorie Winner ging het model Oceano uit de E.ion collectie er met de winst vandoor. Het model werd omschreven als geometrische zuiver, minimalistisch en eigentijds en is in staat om langs de hele structuur te zuigen, waardoor een breed oppervlak van aspiratie wordt bereikt. Net als de andere modellen uit de E.ion collectie is ook Oceano uitgerust met een sensor die ‘vijandige lucht’ detecteert (sigarettenrook, formaldehyde). Het meet dus de luchtkwaliteit van de thuisomgeving, een functie die door de jury erg werd gewaardeerd.


Sintesi

Ten slotte werd ook het afzuigsysteem Sintesi bekoond in de categorie Selection. Sintesi staat voor een nieuw geïntegreerd afzuig- en kooksysteem dat alle essentiële functies voor koken bevat. Daarnaast kenmerkt het zich ook door zijn praktische bruikbaarheid, dankzij het innovatieve aanzuigsysteem aan de achterzijde, totale integratie, installatiegemak en extreem laag geluidsniveau.

Meer informatie:
Falmec
www.falmec.it