Carl Hansen & Son presenteert het resultaat van zijn creatieve en strategische samenwerking met de Amerikaanse ontwerper Brad Ascalon: de Preludia-serie die ontworpen is om tegemoet te komen aan de hedendaagse eisen van functionaliteit, kwaliteit, comfort en esthetiek. Met stoelen en tafels in een reeks verschillende uitvoeringen verbindt Preludia de ontwerptraditie van Carl Hansen & Son met de karakteristieke moderne en minimalistische benadering van Ascalon. Hierbij werkte het 110-jarige bedrijf voor het eerst samen met een Amerikaanse ontwerper.Vooraanstaande ontwerper Brad Ascalon uit New York initieerde de samenwerking met Deense meubelfabrikant Carl Hansen & Son om een collectie meubels te ontwikkelen voor hedendaagse openbare en privé ruimtes – en om grootschalige productie mogelijk te maken.
Ascalon staat bekend om zijn kenmerkende, eenvoudige stijl en zijn passie voor traditionele materialen. Zijn fascinatie voor jaren 50 design en zijn sterke interesse in de mogelijkheden van hout vormden een duidelijk gemeenschappelijke basis in de samenwerking met Carl Hansen & Son. Het resultaat in de vorm van Preludia is een eerbetoon aan de ontwerptraditie van de jaren 50 en de ambachtelijke aanpak die topmerk Carl Hansen & Son kenmerkt.De Preludia-serie bestaat uit een brede, uniforme collectie stoelen en tafels met een organische uitstraling. Met zijn focus op gebruikersvriendelijk ontwerp en een onovertroffen comfort komt de collectie tegemoet aan een reeks verschillende eisen bij gebruikers in sterk uiteenlopende ruimtes zoals eetzalen en restaurants, vergaderruimtes, kantoren, vliegvelden en woningen.
De ontwikkeling van de serie begon met de fabricage van de Preludia-stoel, die geheel van hout vervaardigd is. Het sculpturale ontwerp bestaat uit een zitting van 3D fineer en een onderstel van massief hout en is geïnspireerd door de grootste meesters van Deens design en hun benadering van handwerk. Met een ontwerp van hout als uitgangspunt ontwikkelde Ascalon vervolgens variaties van stoelen met vier poten of stalen slede en stapelbare barkrukken, voor gebruik in verschillende ruimtes. De comfortabele zitting van 3D-fineer, die zich naar het lichaam vormt, is verkrijgbaar in alleen fineer, geheel of gedeeltelijk gestoffeerd met meubeltextiel of leer in een reeks verschillende kleuren.
De stoelen worden aangevuld met een reeks Preludia-tafels die een strakke, moderne en uniforme uitstraling hebben. De tafels zijn verkrijgbaar in eettafel- of barhoogte. Ze hebben een onderstel van massief hout en tafelbladen van laminaat, terwijl de hoekverbindingen van gegoten aluminium een lange levensduur waarborgen. Om te zorgen dat de tafels passen in elke ruimte en ieder interieur zijn er ronde, vierkante en rechthoekige tafelbladen, van zwart of wit laminaat. Optioneel kan een praktisch stoelophangsysteem onder het tafelblad worden aangebracht.

Carl Hansen & Son
Tel: +45 66 12 14 04
www.carlhansen.com