Verpan lanceert de multifunctionele tafel Move van Verner Panton (1926-1998) in nieuwe maten en materialen. Net als toen is de Move ook nu te gebruiken als werk- en eettafel. De Move is voorzien van nieuwe zwenkwielen, zodat hij niet alleen stabieler is, maar ook gemakkelijker kan worden verplaatst. Verpan heeft daarbij gekozen voor een tafelblad van linoleum, dat niet verkleurt en waar geen vingerafdrukken op achterblijven. Move is verkrijgbaar in wit en zwart. Volgens velen was de Move de favoriete tafel van Verner Panton, omdat hij het ontwerp speciaal voor zijn eigen atelier tekende. De ontwerper wilde een tafel maken die hij op verschillende manieren kon gebruiken omdat de ruimte in zijn atelier in Basel beperkt was en hij vaak gasten ontving.
Als Panton aan het werk was, stond de tafel op een vaste plaats bij het raam, maar als hij bezoek kreeg van zijn partners trok hij hem naar het midden zodat hij zijn tekeningen van verschillende kanten kon laten zien. Als hij wilde vergaderen – of bij feestelijke gelegenheden – liet Panton de tafel dekken voor de lunch.

De Move is ontworpen als multifunctionele tafel, vervaardigd van stevig materiaal en met een grootte die de tafel geschikt maakt zowel om aan te werken als om aan te eten. Dankzij de verplaatsbaarheid is de Move niet alleen in een woning met beperkte ruimte te gebruiken, maar ook als extra tafel in grote woningen.
Move is een typisch ontwerp van Panton: altijd actueel en functioneel.

Meer informatie:
Verpan
Tel: +45 76 58 18 82
Mail: info@verpan.com
www.verpan.com