Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Grote ruimten kunnen opgedeeld worden in kleinere

Op winter geïnspireerde scheidingswanden

Nu open werkplekken populairder worden, ontwikkelen ontwerpers steeds vaker oplossingen om geluid te lijf te gaan zonder het design van het kantoor geweld aan te doen. Samen met Glimakra heeft ontwerper Johan Kauppi een meubelcollectie ontworpen voor kantoortuinen, waarbij rekening wordt gehouden met de akoestiek en de verdeling van de ruimte. Limbus Barn & Fences is een serie paviljoenen en scheidingswanden waarmee grote ruimten in het kantoor in- en opgedeeld kunnen worden in kantoren en algemene ruimten.
 
 
De ontwerpen behouden het open gevoel, maar kunnen flexibele kamers binnen een ruimte creëren voor wat extra privacy. De lattenstructuur is bekleed met akoestische stoffen om geluidsoverlast te verminderen, terwijl het zicht tussen de latten door niet wordt belemmerd.
The Limbus Barns kan in verschillende hoeken worden geplaatst, afhankelijk van de gewenste mate van privacy. Ook kunnen de units worden verschoven, zodat de kantoorindeling aangepast kan worden als dat nodig blijkt.
 
 
The Limbus Fences, die doen denken aan echte hekken (fences) zijn erg flexibel en kunnen steeds opnieuw worden geïnstalleerd om kamers, gangen, tijdelijke ruimtes of scheidingswanden te creëren.
The Limbus-lijn is geïnspireerd op het verlangen van Kauppi om de prettige stilte die hij associeert met winterlandschappen te recreëren.
De ontwerper heeft goed gekeken naar de traditionele structuren uit Zweeds Lapland en bracht de traditionele schuren en hekken het kantoor in, met het idee om het teveel aan geluid te dempen. De zachtheid van vers gevallen sneeuw op schuren en hekken komt terug in de Limbus-ontwerpen door de afgeronde bekleding op de elke lat.
 
Meer informatie:
Glimakra

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven