Snarkitecture heeft een stoel ontworpen voor het Portugese merk UVA met een houten frame dat lijkt over te hellen naar een kant.
De New Yorkse studio heeft de stoel zo vormgegeven dat hij er onbruikbaar uitziet door zijn scheve structuur en marmeren zitting.
Samen met vaklieden uit Pa├žos de Ferreira in Noord-Portugal, hebben de ontwerpers een frame gebouwd van wit essenhout.
Als tegenhanger van het overhellende frame werd het stuk steen dat de zitting vormt schuin afgesneden, zodat het zitoppervlak recht is uitgelijnd ten opzichte van de vloer.

Foto: Root Studios

Elke stoel wordt vervaardigd in een ambachtelijke werkplaats, wordt genummerd en gecertificeerd als volledig handgemaakt product.
Hoewel de eerste versie van de stoel is gemaakt van wit essenhout en zwart marmer, is UVA van plan om verschillende varianten van de stoel op de markt te brengen met een verscheidenheid aan materialen.

Snarkitecture is opgericht in 2008 door ontwerpers Daniel Arsham en Alex Mustonen. Sindsdien heeft het duo tal van projecten gerealiseerd, waaronder winkelinrichtingen, grootschalige installaties en gezamenlijke kledingprojecten.

Onlangs hebben ze een oplichtende kamer ontworpen om hoogwaardige schoenen te etaleren voor de winkel van het streetwearmerk Kith in West-Hollywood. Ook hebben ze verschillende keukeneilanden gemaakt voor Ceasarstone, met gletsjers, rivieren en geisers als inspiratie.

Bron: www.dezeen.com

Meer informatie:
Snarkitecture
Tel: +1 718 440 9095
Email: info@snarkitecture.com
www.snarkitecture.com