De Deense architect en ontwerper Arne Jacobsen is synoniem met modernisme en functionalisme. Een van de meest kenmerkende ontwerpen uit zijn oeuvre is de unieke Society Table, die Jacobsen in 1952 in opdracht maakte als geschenk voor het nieuwe kantoor van de American-Scandinavian Foundation in New York. Carl Hansen & Son neemt de Society Table nu op in de collectie designklassiekers en maakt hem toegankelijk voor designliefhebbers wereldwijd.

Bauhaus, functionalisme en industriële vormgeving komen op subtiele wijze samen in Arne Jacobsens Society Table. Destijds al een gedurfd meubelstuk en nog altijd een vooruitstrevend ontwerp dat aansluit bij de huidige trends op het gebied van interieurdesign. Het tijdloze ontwerp van de tafel is deels toe te schrijven aan Jacobsens bijzonder innovatieve aanpak. De wereldberoemde architect en ontwerper hanteerde een eenvoudige en expressieve stijl die al decennialang met de tijd meegaat.De Society Table bestaat uit een combinatie van staal, fineer, leer en hout en werd in 1952 op maat gemaakt voor de grote Deense scheepswerf Burmeister & Wain. Van dit zeldzame bureau werden aanvankelijk slechts een paar exemplaren gemaakt, maar nu komt het weer tot leven in een enigszins aangepaste versie.

Met behulp van nieuwe technieken creëerde Jacobsen een slank, met leer bekleed tafelblad dat op natuurlijke wijze als een tafelkleed om het buisvormige metalen frame valt. Tussen de gleuven op elke hoek zijn de tafelpoten te zien; een ontwerpdetail dat, samen met het gefineerde zwevende ladeblok, de tafel een lichte uitstraling geeft.

De Society Table, met modelnummer AJ52, is verkrijgbaar in twee formaten: 140 x 70 cm en 160 x 70 cm. Het ladeblok met zes laden kan onder de linker- of rechterkant van de tafel worden bevestigd. De laden zijn verkrijgbaar in massief eiken-, noten- of zwart gevernist eikenhout en het omhulsel van het ladeblok is gemaakt van fineer. In overeenstemming met het ladeblok, zijn de poten eveneens verkrijgbaar in massief eiken-, noten- of zwart gevernist eikenhout. De legplank en de geïntegreerde lamp van geborsteld, roestvrijstaal zijn optioneel verkrijgbaar.

Op de tafel staat een legplank van hout met glazen zijkanten, voorzien van twee vakken voor A4- en M65-enveloppen. De tafel heeft een geïntegreerde bureaulamp van geborsteld roestvrijstaal. Jacobsen ontwierp elk element zelf, ook de kegelvormige lamp die het modernistische uiterlijk van het ontwerp compleet maakt.

Meer informatie:
Carl Hansen & Son
Tel: +45 66 12 14 04
Email: info@carlhansen.com
www.carlhansen.com