Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arbiton Vinyl Vloeren wint Red Dot Design Award

Arbiton vinyl vloeren met een minerale kern hebben de Red Dot Design Award gewonnen. Volledig geproduceerd in Polen, werd de vloer erkend in een internationale competitie. De Red Dot-jury waardeerde de Arbiton vinyl vloeren met een minerale kern en de Aculay akoestische laag niet alleen om hun unieke ontwerp, maar ook om hun uitzonderlijke functionaliteit en ecologie.

'Mooi, functioneel, intelligent of innovatief', zo omschrijft Arbiton de producten die door de Red Dot Award jury worden gehonoreerd. Elk jaar worden enkele duizenden projecten uit de hele wereld ingediend voor de competitie. In de editie van dit jaar ontving een innovatieve oplossing - vinyl vloeren met een minerale kern en de Aculay akoestische laag – ontworpen en volledig geproduceerd in Polen door Decora S.A. uit Wielkopolska, de award. Dit vertegenwoordigt een enorm succes voor de binnenlandse vloerenindustrie.



"Decora is een innovator op het gebied van vloersystemen en afwerkingen. We hebben ons eigen onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium, waar elk jaar honderden producten worden getest. Dit stelt ons in staat om technologische oplossingen aan te bieden die vooruitlopen op andere fabrikanten, bijvoorbeeld de hoogdichte minerale kern, die een sleutelelement is van onze SPC vinyl vloeren. Ons eigen laboratorium stelt ons in staat om onderzoek te doen naar de akoestiek van vinyl vloeren en producten te verbeteren. Onze productie is volledig gebaseerd in Europa, wat zorgt dat we een hoge kwaliteitsstandaard handhaven. Onze producten worden verkocht in meer dan 50 landen, en de markt blijft groeien. De RED DOT is een reden voor ons om trots te zijn! Het betekent dat onze producten absoluut van wereldklasse zijn wat betreft esthetiek, functionaliteit en kwaliteit. Dit is de meest prestigieuze prijs op het gebied van industrieel ontwerp, uitgereikt sinds de jaren 1950. Elke interieurarchitect heeft gehoord van RED DOT, nu is het tijd dat ze ook horen over Arbiton's minerale kernvloeren," zei Artur Tomikowski, Marketing Directeur van Decora S.A.

Arbiton Vinyl Vloeren met een Minerale Kern – Eerst Ontwerp, Dan Functionaliteit
"Mooi als hout, praktisch als tegels" – dat kenmerkt de minerale kernvloeren van Arbiton. Beschikbaar in verschillende unieke collecties en tientallen tinten, het beschikt over een innovatieve diepe structuur van natuurlijk hout. Arbiton vinyl vloeren zijn gecreëerd in een Pools ontwerpbureau, gekenmerkt door de uniciteit van de planken en een veelvoud aan décors. Dankzij deze aanpak ziet Arbiton Mineral HD vloeren er natuurlijk en authentiek uit.

Vinyl vloeren gebouwd op basis van een innovatieve minerale kern zijn een van de hardste en meest duurzame vloermaterialen op de markt. Ze zijn ook volledig waterdicht. Hun thermische geleidbaarheid kan alleen worden geëvenaard door natuursteen of porseleinen tegels, waardoor ze perfect geschikt zijn voor vloerverwarming. Ontwerp en functionaliteit zijn twee kenmerken die het merk Arbiton definiëren.

Arbiton's Minerale Kernvloeren – Hoor de Stilte
Award-winnende panelen met een minerale kern zijn uitgerust met de Aculay akoestische laag. Regelmatige patronen van de Aculay laag, bestaande uit delicate, ongelijke inkepingen en uitstulpingen, zijn ontworpen om flexibiliteit, dispersie en absorptie van geluidsgolven te optimaliseren.

Bijvoorbeeld, het gebruik van de Aculay laag in de Arbiton Amaron Wood collectie zorgt voor een geluidsdemping van de kamer tot 21 dB, wat wordt bevestigd door een certificaat van een onafhankelijk Europees laboratorium (TFI). Vloeren gemaakt van Mineral HD vinyl panelen met de Aculay akoestische laag zijn mooi, functioneel en stil. Wanneer we praten over het dempen van een vloersysteem, komen we meestal de term "akoestische isolatie" (IS) tegen, uitgedrukt in decibels. Hoe hoger de waarde, hoe beter het product ons beschermt tegen het irritante geluid van voetstappen.

Volledig het geluid van vloergebruik elimineren is niet mogelijk, maar het kan aanzienlijk worden verminderd door het juiste vloersysteem te kiezen. Arbiton Mineral HD vinyl vloeren met de Aculay akoestische laag bieden een van de beste niveaus van geluidsreductie op de markt. Tegelijkertijd is het systeem eenvoudig en intuïtief te installeren.

"Zero Waste" door Decora
Het probleem met panelen met een geïntegreerde onderlaag is vaak dat deze producten niet recyclebaar zijn vanwege de verscheidenheid aan materialen die in hun productie worden gebruikt. In het geval van Arbiton's minerale kern vinyl vloeren met de geïntegreerde Aculay akoestische laag, hebben ontwerpers moeite gedaan om een milieuvriendelijk product te creëren dat recyclebaar zou zijn. Dit is een product dat is gecreëerd in de geest van zero waste, 100% recyclebaar, en garandeert volledige veiligheid zowel tijdens gebruik als daarna. Ecologie wordt een steeds belangrijker vector die de beslissingen van architecten beïnvloedt bij het ontwerpen van consumentenproducten.

Meer informatie:
Decora S.A.
ul. Ignacego Prądzyńskiego 24a
63-000 Środa Wielkopolska
+48 61 28 64 200
office@decora.pl
www.arbiton.com

Publicatiedatum: