Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Global Shading Day benadrukt essentiële belang van zonwering'

Op donderdag 21 maart vieren we niet alleen de start van de lente, maar is het ook weer Global Shading Day: een dag waarop de positieve voordelen van zonwering in het zonnetje staan. Zonweringexpert Harol neemt ook dit jaar deel aan deze speciale dag. Samen met ES-SO, de overkoepelende organisatie van de Europese Zonweringindustrie, zet Harol zich in om zowel consumenten als beleidmakers bewust te maken van de talrijke voordelen die buitenzonwering met zich meebrengt op het gebied van wooncomfort, het besparen van energie én de positieve impact op het milieu.



Tweede editie Global Shading Day
In de week van 21 maart organiseren lokale instanties, zonweringfabrikanten en
-distributeurs verspreid over heel Europa diverse evenementen en activiteiten om Global Shading Day onder de aandacht te brengen. Zo vraagt Harol aandacht voor deze dag middels een social media campagne en roept de zonweringexpert zijn dealers op om ook hieraan deel te nemen door zich aan te sluiten bij de online campagne, de showrooms op 21 maart extra lang open te houden én speciale Global Shading Day-flyers aan klanten uit te delen.

Global Shading Day is in het leven geroepen om de aandacht te vestigen op de belangrijke rol van zonwering in de strijd tegen de opwarming van de aarde. En dat is hard nodig. Uit wetenschappelijk onderzoek van Guidehouse blijkt dat gebouwen door gebruik van slimme buitenzonwering 5 tot 10 graden koeler blijven in de zomermaanden. Door zonwering te plaatsen in plaats van gebruik te maken van actieve koeling zoals aircosystemen kunnen we tot wel 60% energie besparen en de CO2-uitstoot met 100 miljoen ton verlagen in 2050.



We believe in natural cooling
"Bij Harol zijn we overtuigd van de talrijke pluspunten die natuurlijke koeling door zonwering te bieden heeft. Onze tagline is niet voor niets: 'We believe in natural cooling', zegt Isabelle Wintmolders, Marketing Manager van Harol en Chair MarCom van ES-SO. "De laatste jaren wordt het probleem van oververhitting van woningen steeds groter. Vaak worden energieverslindende aircosystemen ingezet om de warmte te bestrijden. Hier willen wij verandering in brengen. Passieve koeling zoals zonwering is veel energie-efficiënter. Zonwering houdt de warmte tegen voordat het de woning binnendringt en houdt de woning op een natuurlijke manier koel. Wij blijven ons actief inzetten om deze boodschap over te brengen naar het grote publiek. Het zou een logische stap zijn om zonwering standaard te integreren in de constructie van gebouwen en op die manier een duurzame bijdrage te leveren aan de bescherming van het milieu. Global Shading Day is een mooi initiatief om de aandacht te vestigen op het belang van zonwering."

Meer informatie:
Harol
Industrieterrein 1/3
Industriezone Webbekom 1025
3290 Diest
+3213380111
info@harol.be
www.harol.com

Publicatiedatum: