Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kritiek op handelswijze Felix de Visser Keukens uit Elst:

'Forse bedragen betaald voor keukens vlak voor faillissement'

Een imposante showroom, lyrische recensies op Google en zelfs deelname aan een woonprogramma op SBS6: lange tijd leek het Felix de Visser Keukens uit Elst voor de wind te gaan. Toch sloot de keukenboer vanwege een faillissement in december de deuren. Klanten, onder wie Mike en Margo uit Velp, bleven verbouwereerd en gedupeerd achter: wat is er gebeurd? "In eerste instantie is er paniek.’" Dat schrijft dagblad De Gelderlander.
Op 2 januari jl. meldde Wonen360 al dat klanten zich besodemieterd voelden, nadat het bedrijf een maand eerder in staat van faillissement was verklaard.



Keukenzaak Felix de Visser Keukens in Elst is plotseling gesloten, ondanks dat de showroom eruitziet alsof de winkel elk moment open kan gaan, schrijft de redactie van De Gelderlander. Het faillissement werd op 5 december uitgesproken door de rechtbank in Zutphen, aangevraagd door de keukenzaak zelf op 21 november. Klanten, zoals Mike van Koppenhagen uit Velp, ontvingen tot het laatste moment geen signalen dat het bedrijf in moeilijkheden verkeerde en hadden aanzienlijke bedragen betaald voor bestelde keukens. Het bedrijf zou te kampen hebben gehad met een terugloop in klanten vanwege verschillende factoren, zoals de hoge hypotheekrente, minder verhuisbewegingen, woningnood en de naweeën van de coronatijd.

Gedupeerden, waaronder Van Koppenhagen en Diana de Laat, overwegen aangifte te doen. De curator, Maartje ter Horst, onderzoekt de redenen achter het faillissement en kijkt naar mogelijke onrechtmatige handelingen voorafgaand aan de faillissementsaanvraag. Het faillissementsverslag geeft aan dat de keukenwinkel al langer in zwaar weer verkeerde vanwege een fors teruglopende klandizie.

Felix de Visser Keukens heeft alle communicatiemiddelen offline gehaald, waardoor gedupeerden geen contact meer kunnen opnemen. De curator verwacht geen doorstart van het bedrijf. Het advies aan gedupeerden is om de bevindingen van de curator af te wachten voordat eventuele aangifte wordt overwogen.

Bron: De Gelderlander

Publicatiedatum: