Area Sales Manager

AREA SALES MANAGER - NETHERLANDS

Deelt u onze passie voor design en wilt u deel uitmaken van een Belgisch familiebedrijf dat behoort tot de marktleiders in de meubelindustrie? We zijn op zoek naar een Area Sales Manager om ons BENELUX-team te versterken. Deze functie rapporteert aan de Benelux Sales Manager en is vanaf heden beschikbaar.

Wie zijn wij?
Mobitec werd opgericht in 1990 en is een Belgisch familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van design en hedendaagse stoelen, zetels en tafels van hoge kwaliteit. Als producent richt Mobitec zich uitsluitend op professionals zoals meubelwinkels (RETAIL) en projectinrichters (CONTRACT). Vandaag is Mobitec de belangrijkste fabrikant van stoelen in België met in totaal bijna 500 mensen in dienst, verdeeld over de verschillende sites.

Jouw missie
Als Area Sales Manager bent u verantwoordelijk voor de strategische omzetgroei en de verhoogde zichtbaarheid en merkbekendheid van het merk Mobitec in Nederland.

Concreet
• Beheer en strategische optimalisatie van het huidige distributienetwerk.
• Om de strategische herpositionering van Mobitec op de Nederlandse markt te waarborgen, benadert u prospects en gesprekspartners met verschillende en duidelijk gedefinieerde profielen.
• Klant- en resultaatgericht, gebruikt en beheerst u de rapporteringstools om feedback over relevante informatie te geven en om een kwalitatieve opvolging van uw klanten en markten te garanderen.
• Regelmatige en gestructureerde klantbezoeken uitvoeren met als doel hun verkoopteams op te leiden, verkoopdocumenten en materialen up-to-date te houden en de kennis over de Mobitec-collectie te versterken.
• U zorgt voor een goede presentatie van de Mobitec-producten in de showroom van de klanten.
• Prospectie en opvolging van mogelijke toonaangevende partners die actief zijn op de Nederlandse projectmarkt om de vraag naar Mobitec-producten te initiëren, ontwikkelen en versterken.
• In nauwe samenwerking met collega's van de verschillende interne afdelingen zorgt u voor de dagelijkse vragen van klanten, prospects, voorschrijvers en eindgebruikers in uw gebied.
• Beheren van de implementatieprojecten van het ‘Mobitec Corner’ shop-in-shop concept in uw gebied.
• Ontvangen van klanten in onze showroom in Nieuwegein. U zorgt voor een gastvrije omgeving die representatief is voor ons merk.
• Deelnemen aan internationale beurzen (IMM Keulen, Meubelbeurs Brussel, Orgatec Keulen, Design District Rotterdam). • 2 dagen per maand aanwezig zijn op de hoofdzetel van het bedrijf in Eupen (B).

Uw profiel
U bent een echte teamspeler en wil deel uitmaken van een dynamisch team. Door uw positieve en gemotiveerde houding kunt u zich verdiepen in het vinden van oplossingen en het zoeken naar kansen in uw geografische en sectorale markt. Dankzij uw B2B-verkoopervaring neemt u beslissingen die tot samenwerkingsverbanden op lange termijn leiden. Met uw onderhandelingsvaardigheden kunt u de belangen van Mobitec verdedigen én klantgericht blijven. U staat zelf in voor het vinden van de juiste balans tussen uw administratieve taken en het veldwerk. Als echte ambassadeur voor het Mobitec-merk, erkent u de waarde van onze producten en diensten en kunt u deze presenteren aan en verdedigen bij uw contacten. Een overtuigende ervaring met bestaande contacten in de Nederlandse meubelsector is een echte troef, maar we zijn vooral op zoek naar een gemotiveerd, zelfstandig en proactief persoon. We bieden een voltijdse functie aan van onbepaalde duur. Om uw missie te verzekeren is het noodzakelijk u te verplaatsen doorheen het geografische gebied dat u wordt toegewezen.

Talen
Perfecte kennis van het Nederlands (schriftelijk en mondeling), alle andere talen (Duits, Frans, Engels) worden beschouwd als troef.

IT
Beheer van Office-suite en computervaardigheden die, na training, het gebruik van verschillende rapporteringstools (Efficy, Qliksense) mogelijk maken.

Interesse?
Aarzel niet om uw cv samen met een motivatiebrief door te sturen naar jobs@mobitec.be 

Meer informatie:
Mobitec
Stockbergerweg 11
4700 Eupen (Belgie) 
Tel: +32 87 59 69 69
www.mobitec.be 


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven