Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Sales Manager Project | Cotap

De vloerenmarkt is positief in beweging en dat is ons ambitieuze familiebedrijf ook. We zijn continue aan het kijken hoe wij onze vloerenmarktpositie verder kunnen verstevigen en uitbouwen richting bestaande en nieuwe afzetmarkten. Hierdoor zijn we sinds enkele jaren ook actief binnen de projectenmarkt. De opstartfase van deze divisie is succesvol verlopen en heeft zich duidelijk bewezen. En zal nu als zelfstandige divisie, naast onze andere 3 sales divisies, gaan opereren. Om dit succes voort te zetten zijn we op zoek naar een Sales Manager Project. Een strategische Sales functie waarin jij hét gezicht bent van Cotap bij onze divisie Project. Samen met je team van 3 extern accountmanagers en 1 intern accountmanager bepaal je mede de koers en ben je verantwoordelijke voor de uitvoering hiervan.

Jouw uitdagende rol als Sales Manager
In de rol van Sales Manager Project bouw je verder aan een netwerk van duurzame contacten met zowel de bestaande projectklanten zoals projectinrichters en vloerenbedrijven als ook in het voorschrijvende kanaal (zoals architecten, adviseurs, projectontwikkelaars etc.). Je kent deze markt en weet wat van belang is voor de verschillende partijen die hierin acteren. Hierbij draag je met trots onze producten en merken uit. Samen met je team ben jij de drijvende kracht achter de klantensuccessen van Cotap in de Nederlandse projectenmarkt. In deze rol rapporteer je aan onze Algemeen Directeur.

Dit verwachten we o.a. van jou:
- Maken, beheren en realiseren van het commercieel beleid voor de divisie project vanuit een strategisch denkniveau;
- Profit & Loss verantwoordelijk (omzet- en margeniveau);
- In nauwe samenwerking met Marketing initiëren en begeleiden van sales- en marketing acties;
- Vertalen van signalen en behoeften vanuit de markt naar concrete plannen, diensten en proposities;
- Realisatie integrale introductieplanning van ons nieuw assortiment;
- Actief bezoeken van onze Keyaccounts, al dan niet samen met één met van je accountmanagers;
- Optimale inzet en begeleiding van je salesteam waarbij coachen, motiveren en teamspirit creëren centraal staan;
- Betreft een actieve buitendienstrol;
- Optimale interne samenwerking creëren (Binnendienst, Buitendienst, Marketing, etc.).

Over Cotap. De Vloerfanaten. 
Als full-service vloerengroothandel zijn we voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe vloerencollecties en concepten die moeten bijdragen aan het verhogen van het rendement voor onze klanten. Onze vloerencollectie bestaat uit o.a. PVC stroken, tapijt, laminaat, entreematten en vloertoebehoren. We inventariseren continu de behoefte van eindafnemers in de Nederlandse projectenmarkt en vertalen dat naar unieke vloerconcepten. Met ons eigen logistieke centrum en transport streven we naar efficiënte en snelle leveringen.

Om onze leidende rol bij het digitaliseren van het Nederlandse vloerenlandschap te behouden, bouwen we volop aan onze eigen merken die we online ondersteunen en bieden onze klanten unieke tools voor creativiteit en inspiratie . Daarnaast zijn we voortdurend bezig om de kwaliteit van onze medewerkers en teams te verhogen om onze klanten morgen nog beter van dienst te zijn dan vandaag en maken we vanuit betrokkenheid het verschil in service. Bij al onze werkzaamheden zijn we constant op zoek naar duurzame verbeteringen voor onze omgeving, organisatie en onze producten. Met een team van meer dan 200 collega’s staan we elke dag klaar om het persoonlijke verschil te maken. Onze kernwaarden duurzaam samenwerken, betrouwbaarheid, kwaliteit en ambitie spelen hierbij een centrale rol.

Functievereisten

Onze ideale Vloerfanaat:
- Beschikt minimaal over een afgeronde Hbo-opleiding;
- Heeft minimaal 5 jaar commerciële ervaring, bij voorkeur binnen de Nederlandse Projectmarkt;
- Heeft zijn/haar sporen verdiend in het realiseren van toonaangevende verkoopresultaten in de voorschrijvende markt;
- Heeft uitgebreide ervaring met forecast-, contract- en margebeheer;
- Brengt inspirerende leidinggevende ervaring mee voor je team van accountmanagers;
- Is een netwerker pur sang;
- Is een proactieve eigenzinnige doener die prestatiegericht werkt. Commercieel handelen en ondernemerschap zit in je bloed;
- Beschikt over durf, ziet kansen en is creatief en oplossingsgericht;
- Communiceert oprecht, open en duidelijk en beschikt over een natuurlijk enthousiasme met doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

Dit bieden wij jou als Vloerfanaat:
- Een fulltime dynamische functie in een financieel gezond en groeiend familiebedrijf;
- Een prettige werkomgeving waar tijd en aandacht voor elkaar belangrijk is;
- Een uitdagende functie waarin je veel vrijheid krijgt om samen met je team accountmanagers: de divisie project verder uit te bouwen en verder te professionaliseren;
- Ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling;
- Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden;
- Een (elektrische) auto van de zaak, die je ook privé kan rijden;
- Flexibiliteit in werktijden en locaties (dat vragen we ook van jou), waarbij je naast het bezoeken van klanten de mogelijkheid hebt om vanuit huis te werken;
- Goede (excedent) pensioenregeling. 

Jouw sollicitatie
Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook Vloerfanaat worden? Dan ontvangen we graag jouw motivatie en cv via dit formulier. Mocht je inhoudelijk nog vragen hebben over de functie, dan kun je contact opnemen Hans van den Berg, Sales Manager Woninginrichting & Project, via tel: 06-11588349. Stuur je gemotiveerde sollicitatie, inclusief CV, via dit formulier ter attentie aan Werner van Eelen, HR Manager. 

Onderdeel van de W&S proces is ook een persoonlijk assessment. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Sluitingsdatum: 29 april 2022


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven