Sales Manager Woninginrichting | Cotap

Onze markt is positief in beweging. Vanwege de aanhoudende groei gecombineerd met een herverdeling van onze Sales activiteiten zijn wij voor onze divisie Woninginrichting op zoek naar een:  

S a l e s  M a n a g e r   W o n i n g i n r i c h t i n g

Intro Cotap algemeen:
Als full-service vloerengroothandel zijn we voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe vloerencollecties en concepten die moeten bijdragen aan het verhogen van het rendement voor onze klanten. We inventariseren continu de behoefte van consumenten en vertalen dat naar unieke vloerconcepten. Met ons eigen logistieke centrum en transport streven we naar efficiënte en snelle leveringen. Zo werken we samen volgens ons leidend organisatieprincipe: Operational Exellence. Om onze leidende rol bij het digitaliseren van het Nederlandse vloerenlandschap te behouden, bouwen we volop aan onze eigen merken die we online ondersteunen. Daarnaast zijn we voortdurend bezig om de kwaliteit van onze medewerkers en teams te verhogen om onze klanten morgen nog beter van dienst te zijn dan vandaag en maken we vanuit betrokkenheid het verschil in service. Bij al onze werkzaamheden zijn we constant op zoek naar duurzame verbeteringen voor onze omgeving en organisatie. Met een team van meer dan 190 collega’s staan we elke dag klaar om het persoonlijke verschil te maken. Onze kernwaarden duurzaam samenwerken, betrouwbaarheid, kwaliteit en ambitie spelen hierbij een centrale rol.

Jouw rol
In de rol van Sales Manager Woninginrichting ben je hét boegbeeld van onze divisie Woninginrichting en voer je actief het commerciële beleid uit voor deze landelijke sales divisie. Je draagt met trots onze producten en merken uit. Samen met je team van 5 accountmanagers en 1 intern accountmanager ben jij de drijvende kracht achter de klantensuccessen van Cotap in Nederland. Belangrijke uitgangspunten voor ons commercieel beleid is domineren op rendement en differentiëren op service. In deze rol rapporteer je aan onze Marketing & Channel Directeur.

Welke werkzaamheden staan centraal in deze rol? 
·         Maken, beheren en realiseren van het commercieel beleid voor de divisie Woninginrichting
·         Profit & Loss verantwoordelijk (omzet- en margeniveau).
·         In nauwe samenwerking met Marketing initiëren en begeleiden van sales- en marketing acties.
·         Vertalen van signalen en behoeften vanuit de markt naar concrete plannen, diensten en proposities.
·         Realisatie integrale introductieplanning van ons nieuw assortiment.
·         Actief bezoeken van onze Keyaccounts, al dan niet samen met één met van je accountmanagers.
·         Optimale inzet en begeleiding van je salesteam waarbij coachen, motiveren en teamspirit creëren centraal staan.
·         Optimale interne samenwerking creëren (binnendienst, buitendienst, Marketing, etc.).

Jouw ervaring en eigenschappen:
·         Beschikt minimaal over een commercieel afgeronde Hbo-opleiding.
·         Aantoonbare commerciële ervaring van minimaal 10 jaar in verkoop binnen de Woninginrichting bij voorkeur in de vloerenbranche 
·         Uitgebreide ervaring met forecast-, contract- en margebeheer
·         Brengt inspirerende leidinggevende ervaring mee voor je team van accountmanagers.
·         Gewend om te werken in een dynamische, commerciële omgeving
·         Kent de Woninginrichtingsmarkt als geen ander waardoor je in staat bent om bestaande relaties goed te onderhouden en nieuwe relaties aan te boren (netwerker).
·         Commercieel handelen en ondernemerschap zit in je bloed; een proactieve eigenzinnige doener die prestatiegericht werkt.
·         Beschikt over durf, kansen ziet, creatief en oplossingsgericht is, zelfstandig maar tegelijk ook collegiaal werkt in een commercieel team.
·         Communiceert oprecht, open en duidelijk en beschikt over een natuurlijk enthousiasme met doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

Wij bieden:
·         Een fulltime functie met een marktconform pakket aan arbeidsvoorwaarden, inclusief (elektrische) auto
·         Een uitdagende en dynamische functie waarin je vrijheid krijgt, om samen met je team accountmanagers, de divisie Woninginrichting verder te professionaliseren
·         Laptop en mobiele telefoon
·         Goede (excedent) pensioenregeling
·         Een dynamische functie in een financieel gezond en groeiend familiebedrijf;

Jouw sollicitatie
Herken jij je zelf in de persoon die wij zoeken? Reageer dan snel. Mocht je inhoudelijk nog vragen hebben over de functie, dan kun je contact opnemen met Hans van den Berg, Sales Manager Woninginrichting, via mobiele nummer 06-11588349.

Stuur je gemotiveerde sollicitatie, inclusief CV, naar hr@cotap.nl ter attentie aan Werner van Eelen, HR Manager Cotap BV. Onderdeel van de W&S proces is ook een persoonlijk assessment.

Sluitingsdatum: 30 november 2021

 


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven