Manager commercie en marketing (lid MT) | Mars & More

MANAGER COMMERCIE EN MARKETING (lid MT)

living & lifestyle - verbinder – procesverbetering – 80% intern

Ben jij die ervaren manager met een commerciële drive? Heb jij visie op het verbeteren van interne processen t.b.v. het vergroten van de commerciële slagkracht en klanttevredenheid? Én word jij helemaal blij en enthousiast van unieke living en lifestyle producten? Dan zou dit wel eens jouw nieuwe baan kunnen zijn!

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag in een voor Mars & More nieuwe rol en stuurt 2 accountmanagers, 4 medewerkers op de binnendienst en 3 marketingmedewerkers aan. Je bent onderdeel van het -na jouw komst nog verder uit te breiden- MT en bent verantwoordelijk voor de volledige breedte aan onderwerpen m.b.t. commercie en marketing. Je werkt in een internationale omgeving voor klanten in binnen- en buitenland en met collega’s die meerdere talen spreken. Het is belangrijk dat je eerst zorgt dat je volledig op de hoogte bent van de huidige werkwijze en een band opbouwt met het team. Daarna pak je projectmatig diverse verbeterpunten op.

Structuur & proces
De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid en daarmee ook het aantal klanten. Het is daarom nodig dat de interne organisatie met de groei meegaat en structuren, processen en werkwijzen worden geoptimaliseerd. Het genereren van stuurinformatie o.b.v. data en het inrichten van een goed CRM heeft zeker prioriteit. Ook liggen er uitdagingen op het gebied van standaardisering van werkwijzen, belscripts, communicatiemiddelen, afspraken m.b.t. klachtafhandeling, backorders en verwerking van retourzendingen, kortingsstructuren en prijsverhogingen. Met name communicatie richting de klant en automatisering zijn hierbij belangrijke aandachtspunten.

Commerciële slagkracht
Daarnaast richt je je op het vergroten van de commerciële pro activiteit, sturen op cijfers en doelstellingen en klantsegmentatie. De twee medewerkers in de buitendienst zijn zeer ervaren, hebben een groot netwerk en werken zelfstandig. Jij geeft hen sturing door het gezamenlijk opstellen van salesplannen met de daarbij behorende doelen. Je coacht hen in het doordacht en resultaatgericht werken en gestructureerde overdracht richting de binnendienst. Sommige strategische klanten bezoek je zelf en voert met hen ook de jaargesprekken.

Marketing
In samenhang met de commerciële plannen bepaal je de marketingstrategie. Vanuit de markt- en klantanalyses die je maakt, signaleer je kansen van waaruit je concrete marketingplannen opstelt. SEO, SEA-campagnes en profilering op social media en de -binnenkort te lanceren- nieuwe website zijn voor jou belangrijke onderwerpen. Je stuurt de teamleider die verantwoordelijk is voor de coördinatie van de marketingactiviteiten direct aan.

Verbinding
Ook het stimuleren van de onderlinge samenwerking tussen afdelingen is onderdeel van jouw rol. Door bijvoorbeeld het organiseren van afdeling overstijgende werkoverleggen en samenwerkingsprojecten, afstemming en stroomlijnen van processen én jouw eigen creatieve ideeën, motiveer je collega’s elkaar op te zoeken, gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring en samen het succes van de organisatie te vergroten.

Functie-eisen
· Afgeronde hbo-opleiding;
· Ervaring in commercieel leidinggevende rol, waarbij je te maken hebt gehad met organisatorische en structurerende vraagstukken;
· Actuele marketing ervaring;
· Automatiseringskennis en gewend te werken met een ERP-systeem;
· Goede beheersing van de Duitse en Engelse taal;
· Affiniteit met living & lifestyle.

Persoonskenmerken
Je hebt energie, staat stevig in je schoenen en kunt snel overzicht voor jezelf creëren. Je hebt visie op het verbeteren van commerciële en organisatorische processen en kunt door jouw verbindende en enthousiasmerende houding anderen hierin meenemen. Dat maakt jou een inspirator en motiverende people manager.

Je bent ervan overtuigd dat door samenwerking in combinatie met soepel lopende processen meer te bereiken is. Klanttevredenheid aan de ene kant en werkplezier aan de andere kant dragen wat jou betreft bij aan het verhogen van de commerciële resultaten.  

Je hebt de flexibiliteit om met verschillende gesprekspartners in alle posities binnen de organisatie om te kunnen gaan.

Werken bij Mars & More
Mars & More in Zwolle is een groothandel voor met name woonaccessoires en voorziet klanten van over de hele wereld, maar de focus ligt op West-Europa. Al vanaf de oprichting staat de natuur centraal en worden er eigen unieke collecties living en lifestyle producten ontwikkeld. Dit is terug te zien in alle ontwerpen en in de wijze van produceren, verpakken en verzenden is duurzaamheid een belangrijk gegeven.

Regelmatig is Mars & More te vinden op grote internationale beurzen en is het assortiment te bezichtigen en verkrijgen op 8 Cash & Carry’s in binnen- en buitenland.

Een hoge mate van service en klantgerichtheid staat centraal. Mars & More biedt dan ook veel flexibiliteit in de wijze van bestellen en verzenden. Bij Mars & More werken ca. 30 medewerkers.

Interesse
Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.
Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen: 038-452 88 33 of info@metier.nl.


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven