Op zondag 7 juli hield Boxspring Design een open dag.
Het Roosendaalse bedrijf mocht tijdens de open dag ruim 120 bezoekers verwelkomen.
Onder het genot van een Brabants worstenbroodje en een koud drankje verzamelde iedereen zich voor het pand van Boxspring Design.
Het stralende weer was een aangename bijkomstigheid.
Onder leiding van Michiel van den Eeden (rechts) werd de eerste groep rondgeleid.
Het precisiewerk wordt voor een deel nog met de hand gedaan.
Na het uittekenen van de sjablonen wordt de stof uitgeknipt.
Het stikken van de stof is niet weg te denken in het gehele proces.
Van een nagenoeg lege hal van 2000 m2 en vier werknemers in 2009 naar twee goedgevulde, bedrijvige productieruimtes van 9000 m2 en 45 personeelsleden in 2019.
De snijmachine zorgt ervoor dat er zo efficiënt mogelijk gewerkt wordt. Per dag snijdt deze ongeveer 500 meter.
In de showroom worden de bedden met liefde getest...
Ondertussen alweer vier jaar geleden werd het eigen luxe modulaire boxspringmerk Puur gelanceerd.
Vol bewondering wordt over de boxsprings in de showroom gesproken.
Ook dit bed moet natuurlijk even uitgeprobeerd worden.
De binnenkant van een boxspring.
Een geheel verticaal door het midden gesneden bed.
De Organic Topper heeft een kern van 5 centimeter Pulse latex, waardoor het speciale procedé een homogene celstructuur heeft.
De producten van Boxspring Design worden aan ruim 150 meubel- en beddenspeciaalzaken geleverd.
Alles wordt in eigen huis geproduceerd waardoor zij geen halffabricaten inkopen. Dit zorgt ervoor dat zij zeer sterk zijn in het maken van custome made boxspring bedden.
Nadat het eerste pand bezichtigd is, worden de bezoekers met een busje vervoerd naar de tweede locatie.
In het andere pand wordt de houtbewerking verricht.
Bij aankomst worden de grote schuimblokken samengeperst, zodat ze door de deur passen. Na een tijdje zet het schuim weer uit. Het gewicht van een blok kan oplopen tot wel 240 kilo.
Een medewerker is druk bezig met het plakken van de matrassen. Dit wordt gedaan met sneldrogende zware lijm. Dit houdt in dat de lijm niet in te ademen is en dat het niet slecht voor de gezondheid is.
De inpakmachine is één van de nieuwste apparaten die Boxspring Design heeft aangeschaft.
Het gehele team bestaat uit mensen die veel knowhow hebben in de bedden/boxspring branche.
Teamwork is the key.
De verstelbare tafels maken het werk van de medewerkers minder zwaar.
Over het algemeen heeft Boxspring Design 6000 tot 7000 euro aan voorraad. Een deel hiervan bestaat uit de springveren.
Aandachtig luistert en kijkt de groep naar de demonstratie van een machine.
De freesmachine freest het hout op de millimeter nauwkeurig.
Van het ene naar het andere pand is niet erg ver lopen, maar toch is de van deur tot deur taxi erg fijn.
Het pand waarin de houtverwerking wordt gedaan.
Uiterste concentratie wordt er gevraagd van de medewerkers.
Het schuim wordt door middel van deze verticale zaag op maat gezaagd.
Jong en oud luisteren aandachtig naar de uitleg over het schuim.
Ook deze machine zorgt er sinds kort voor dat er zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden. Er kunnen nu grotere houten platen gebruikt worden, waardoor er minder afval overblijft.
De sfeer van de open dag samengevat in één foto...
Na de uitgebreide rondleiding werd de dag voortgezet bij het restaurant Le Jardin.
Op het terras wordt iedereen verwend met lekkere hapjes en drankjes.
Er was voldoende tijd om gezellig bij te kletsen.
Een blik op de vele aanwezigen.
Familie, vrienden, klanten, kennissen, iedereen heeft het gezellig met elkaar.
Er heerste een gezellige drukte.
Tijd voor een koud biertje.
Peter de Kock met zijn vrouw Ilonca.
Lekker keuvelen in een ongedwongen sfeer.
Genieten in het zonnetje.
Peter de Kock geeft aan dat hij erg trots op zijn medewerkers is, waarmee hij het allemaal heeft kunnen waarmaken.
Genoeg te bespreken na een geslaagde dag.
Het buffet wordt geopend door Peter.
Naast een hapje en een drankje was er ook live muziek.
Eet smakelijk!
Het uitgebreide buffet beviel iedereen erg goed.
Vele soorten vis werden er voorgeschoteld.
Er was voor elk wat wils...
Haring en lekker zuur.
Er is genoeg voor iedereen.
Het buffet viel duidelijk in de smaak.
De bediening heeft het er maar druk mee.
Als er een plekje gevonden is kan er lekker gegeten worden.
Door het warme weer zoeken veel mensen de schaduw op.
Gezelligheid troef.
Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!
Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.