Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Project in Beeld

Heinzel De Vries ontwerpt interieur voor tweede Et Claire-viennoiserie in Antwerpen

Het Amsterdamse interieurarchitectenbureau Heinzel De Vries heeft het ontwerp onthuld voor de nieuwe Et Claire-viennoiserie aan de Oudaan in het hart van Antwerpen. Na het succesvolle debuut in Amsterdam in 2022, brengt deze tweede vestiging hetzelfde luxueuze all-day concept naar België: verfijnde viennoiserie, champagne, bijzondere wijnen en lichte aperitieven.

De opvallende gevel met botergele luifels en terras kondigt een wereld van warmte en verwennerij aan. Binnen baadt de ruimte in een warm, botergeel dat speels verwijst naar Franse boter, het sleutelbestanddeel van elke creatie. Het centrum van de zaak wordt gevormd door een toonbank in de vorm van een éclair, die meteen de toon zet bij binnenkomst. Het idee van gelaagdheid, ontleend aan bladerdeeg, komt overal terug: in de glanzende messingbar die elke delicate vouw weerspiegelt, in de maatwerkwandpanelen en zelfs in het meubilair van de toiletten.

© Chantal Arnts

Zachte, vrouwelijke vormen en luxe materialen
Het interieur combineert gelaagdheid met zachte, vrouwelijke vormen. Op maat gemaakte banken, bekleed met fluweelachtig geel en afgewerkt met verfijnde biezen, omringen tafels en counters met onyxbladen. Zijde- en messingen wandlampen verspreiden een zacht licht over getinte spiegels, terwijl een mozaïekvloer van natuursteen het geheel verankert in ingetogen luxe. Aan de achterzijde houdt een open keuken het vakmanschap van de patisserie zichtbaar: deeg wordt gerold en gelaagd voor de ogen van de gasten.

Naast klassieke viennoiserie zoals luchtige croissants, ambachtelijke hartige baksels en seizoensgebonden bladerdeegcreaties, kunnen gasten kiezen uit een zorgvuldig geselecteerd aanbod champagnes en uitzonderlijke wijnen voor een volledig verfijnde culinaire ervaring.

"Het ontwerpen van Et Claire Antwerpen was een uitnodiging om de poëzie van patisserie te vertalen naar een ruimtelijke ervaring. We hebben ons gericht op warmte, luxe en een meeslepende beleving, waarbij elke laag en curve is bedacht om de zintuigen te prikkelen." – Tinka Heinzel en Barbara de Vries
Dit project bevestigt de reputatie van Heinzel De Vries voor storytelling via design, waarin gedurfde materialen en verfijnde vormen worden gecombineerd met uitzonderlijke gastvrijheid. Hun veelzijdige portfolio omvat onder andere het Efteling Grand Hotel, Hotel de Blanke Top, het hoofdkantoor van de Dutch Museum Association en Et Claire Amsterdam.

Meer informatie:
Heinzel De Vries
www.heinzeldevries.com

Gerelateerde artikelen → Zie meer