Wat begon met één restaurant, is uitgegroeid tot een keten van 35 wijn- en delicatessenzaken: Gastrovino. Het concept combineert horeca met verkoop van Mediterrane delicatessen, wijnen én een opvallend serviesassortiment. In Leidschendam, Scheveningen en Den Haag runnen Damiano en Ann Piacenza meerdere vestigingen.
© Ann Piacenza | Jutta Leerdam
Hun eerste locatie, restaurant La Liguria in Den Haag, werd in 2002 overgenomen van Damiano's vader. In 2010 startten ze met wijnimport en sinds 2019 is Damiano mede-eigenaar van Gastrovino. "Ik ben natuurlijk half-Italiaans", aldus Damiano. "En allebei zijn we groot fan van dat land."
In april 2020, tijdens de eerste coronagolf, openden ze Gastrovino La Liguria in Leidschendam. "De linkerkant mocht niet open, waar gasten kunnen eten en drinken", vertelt Ann. "De rechterkant wel, want dat is natuurlijk een winkelgedeelte." Later volgde de vestiging in Scheveningen, inclusief horecagedeelte, winkel en delicatessen.
Ann ontwikkelde ook een servieslijn: handgemaakt en beschilderd in Italië. "Ik vond dat het eten op onze borden niet mooi werd opgemaakt", zegt ze. De collectie groeide uit tot een hit op sociale media. "Mijn Instagram ontplofte", vertelt Ann, nadat Jutta Leerdam foto's van het servies deelde. "Mensen vroegen ook of ik haar daarvoor betaald had, maar dat is niet het geval." De artikelen zijn exclusief in de winkels verkrijgbaar. "Ze zijn allemaal anders en daarom niet te fotograferen", aldus Ann. "En ik wil gewoon dat mensen naar de winkel komen."
Bron: Eindhovens Dagblad