Restaurant Maeve in Utrecht, ondergaat in de zomer van 2025 een uitgebreide verbouwing. Zowel de indeling als het interieur wordt vernieuwd om de gastbeleving te versterken. "Komende zomer vernieuwen we het gehele interieur en verbouwen we een deel van het restaurant", aldus Vera Voorend, maître-eigenaar. "Vier jaar na de opening zijn we klaar voor een volgende stap en willen wij de sfeer en gastbeleving naar een volgend niveau brengen." Voor deze klus heeft Vera interieurontwerper Manon de Groot in handen genomen.
© Manon de Groot
Manon de Groot, de in handen genomen interieurontwerper voor restaurant Maeve.
Interieurontwerper in handen
Haar stijl kenmerkt zich door een natuurlijke basis, kleurrijke accenten en het gebruik van verschillende materialen. "We behouden de identiteit van Maeve, maar geven het interieur meer diepte en warmte, met oog voor detail en functionaliteit", vertelt Manon. "Maeve is klaar voor de volgende stap, het interieur groeit daarin mee."
Succesvolle jaren
De heropening staat gepland voor medio augustus. Chef-kok Janssen en Vera Voorend blikt terug op vier succesvolle jaren: "Wij kijken met trots terug op de mijlpalen zoals het ontvangen van de Michelinster, 15 punten Gault&Millau, de winst van NK Gouden Koksmuts en het aansluiten bij Alliance Gastronomique."
De aanpassing in capaciteit, van 40-45 naar 30-35 couverts, is een bewuste keuze. "Door te richten op een geheel van 30-35 couverts is er meer ruimte voor gastbeleving, ontwikkeling en verfijning", aldus Janssen. "Met een vernieuwde en hoogwaardige ambiance sluit de gastbeleving hier nog beter op aan."
Bron: Entreemagazine