Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

121.000 ondernemers hebben coronaschuld nog niet afgelost

In het eerste kwartaal van 2025 hebben ondernemers 900 miljoen euro afgelost op hun openstaande coronaschuld. Op 1 april hebben nog 120.785 ondernemers een betalingsregeling op een schuld van 5,9 miljard euro. Dat blijkt uit de nieuwe gepubliceerde update van de Belastingdienst.

Ondernemers met openstaande coronaschulden zijn op 1 april 2025 precies op de helft van hun betalingsregeling. Deze loopt tot 1 oktober 2027. Zij kunnen ook tijdens de regeling nog om hulp vragen als zij problemen hebben met het aflossen van de schuld.
© DreamstimeBetalingsregeling coronaschulden
Tijdens de coronacrisis vroegen zo'n 400.000 ondernemers uitstel van betaling aan. De meeste ondernemers hebben hun openstaande coronabelastingschuld afgelost.

Op 1 oktober 2022 startte de betalingsregeling coronaschulden. Hier hebben ruim 266.000 ondernemers gebruik van gemaakt. Zij hadden op dat moment een openstaande schuld van zo'n 20 miljard euro die in 60 maanden moet worden afgelost.

Halverwege de looptijd van de betalingsregeling, per 1 april 2025, staat er binnen de coronabetalingsregeling nog ongeveer € 6 miljard aan belastingschuld open bij ruim 120.000 ondernemers.

Een deel van de nog openstaande coronaschulden zal uiteindelijk niet worden betaald, omdat ondernemers met betalingsproblemen een saneringsakkoord bereiken met hun schuldeisers of failliet gaan.

Hulp nog steeds mogelijk
Voor ondernemers met geldzorgen blijft hulp beschikbaar. Het is bijvoorbeeld onder voorwaarden mogelijk een betaalpauze aan te vragen, al dan niet in combinatie met een verlenging van de betalingsregeling naar maximaal 7 jaar. De insteek van de Belastingdienst is en blijft om zoveel mogelijk levensvatbare ondernemers in de betalingsregeling te houden. Ook zijn veel ondernemers al geholpen door de gemeentelijke schuldhulpverlening, het adviesteam van de Kamer van Koophandel of een adviseur van Geldfit Zakelijk. Zij bieden concrete oplossingen op maat en deze hulp is meestal gratis.

Ook zijn veel ondernemers al geholpen door de gemeentelijke schuldhulpverlening, het adviesteam van de Kamer van Koophandel of een adviseur van Geldfit Zakelijk. Zij bieden concrete oplossingen op maat en deze hulp is meestal gratis.

Meer informatie:
Belastingdienst
over-ons.belastingdienst.nl

Publicatiedatum: