Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweeling transformeert afgedankte kleding in meubels: ‘Dit kan de toekomst veranderen’

Anton en Dennis Teeuw, de tweelingbroers achter designstudio Planq, geven oude bedrijfskleding en textielafval een tweede leven in duurzame meubels. Vanuit hun vestiging in Gorinchem veroveren ze zowel nationale als internationale markten, waarbij klanten als KLM, Defensie en grote modemerken zoals H&M en Tommy Hilfiger hun afgedankte textiel aanleveren voor hergebruik in interieurs.

"Bedrijven willen, móeten geregeld zelfs, laten zien dat ze bezig zijn met duurzaamheid", vertelt Anton tegen Het Algemeen Dagblad (AD). "Dat kan ook het begin van de omslag zijn", stelt Dennis.


Anton en Dennis Teeuw tijdens Design District 2024.

Tijdens hun studie bouwkunde experimenteerden de broers al met circulaire materialen. Hun eerste ontwerp, de Unusual Chair, gemaakt van versleten jeans, blijft een iconisch product in hun collectie. Inmiddels produceren ze op grotere schaal meubels, waaronder tafels van oude gymvloeren en beklede stoelen met gerecyclede PET-stoffen.

Met een nieuwe productielocatie in Giessenburg breiden ze hun impact verder uit, onder andere met hun merk Rezign, dat platen van geperst kledingafval aanbiedt voor de interieurbouw. De broers willen niet te activistisch overkomen, maar wel bijdragen aan een duurzamere industrie. Ondanks dat sommige bedrijven duurzaamheid inzetten als marketingstrategie, geloven zij dat elke stap telt. Planq werkt aan uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika, met als doel niet alleen productie lokaal te houden, maar ook sociale initiatieven te ondersteunen.

Bron: AD

Publicatiedatum: