Veel bedrijven die slachtoffer worden van een hack, houden dit liever stil. Op platforms zoals Cybercrimeinfo wordt benadrukt dat openheid over cyberdreigingen belangrijk is. Bedrijven en organisaties kunnen zich beter beschermen tegen digitale aanvallen door kennis en hulpmiddelen te delen. Dat deelt ABN AMRO in een artikel dat tot stand is gekomen in samenwerking met Samen Digitaal Veilig.
Foto: Dreamstime.
Angst voor reputatieschade
Bedrijven zijn vaak bang dat het melden van hacks hun imago schaadt of klanten afschrikt. Maar zwijgen maakt bedrijven juist kwetsbaarder. Openheid kan helpen om vertrouwen op te bouwen bij klanten en partners. Het laat zien dat je verantwoordelijkheid neemt en werkt aan verbetering.
Op Cybercrimeinfo.nl staat veel praktische informatie over recente hacks, kwetsbaarheden en trends. Denk aan behulpzame tools, analyses en actuele updates. Dit maakt het makkelijker voor bedrijven om hun digitale veiligheid op orde te brengen. Door openheid leren ondernemers van elkaar en kunnen ze beter voorbereid zijn op dreigingen.
Wist je dat?
- Wereldwijd zijn meer dan 500 georganiseerde hackergroepen actief.
- Deze groepen verdienen samen honderden miljoenen per jaar.
- Vaak duurt het weken voordat een bedrijf doorheeft dat het gehackt is.
- Hackers gebruiken geavanceerde technieken, zoals ransomware, om bedrijven te chanteren.
- Het darkweb is een veelgebruikte plek waar gestolen gegevens worden verkocht.
Samen staan we sterker
Cybersecurity is net zo belangrijk als andere processen in je bedrijf. Het begint met bewustwording en het creëren van een veilige digitale cultuur. Deel informatie en werk samen. Zo verklein je de risico's en blijf je hackers een stap voor.
Bron: ABN AMRO