Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

20 ondernemers uit de interieur- en woonbranche staan op rijkenlijst van de Quote 500

De Quote 500 van 2024 telt een recordaantal van 52 miljardairs, waarvan er drie hun fortuin in de interieur- en woonbranche hebben vergaard met de verkoop van raamdecoratie, geurstokjes en keukens. De top 500 telt daarnaast nog eens 17 miljonairs die werkzaam zijn in onze branche. Opvallend is dat onder de 20 rijken niet een vrouw zit.

In 2024 bereikt het totale vermogen van de 500 rijkste Nederlanders bijna €253 miljard, een stijging van bijna 5% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei contrasteert sterk met de bescheiden groei van de Nederlandse economie, die in 2023 slechts met 0,1% toenam. De Quote 500 van 2024 illustreert niet alleen de welvaart van Nederlandse topondernemers, maar ook een recordhoogte van de ondergrens voor opname in de lijst, die nu op €130 miljoen ligt.



De lijst bevat voornamelijk 'zelfgemaakte' ondernemers, met uitzondering van enkele opvallende figuren zoals Max Verstappen, die zijn fortuin in loondienst verdiende. Ondanks de aanwezigheid van erfgenamen zoals Charlene de Carvalho-Heineken op de eerste plaats, vormen zij een minderheid in de lijst.

Uit de interieur- en woonbranche staan welgeteld 20 ondernemers op deze rijkenlijst, te weten:

Ralph Sonnenberg, de ongekroonde koning van Luxaflex, blijft stijlvol op de tweede plaats met een vermogen van maar liefst 7 miljard, groeiend met 12,9%. Het lijkt erop dat Ralph's beslissing om Hunter Douglas van de beurs te plukken, hem geen windeieren heeft gelegd. Wie had gedacht dat jaloezieën zo winstgevend konden zijn?

Op de twintigste trede vinden we Raymond Cloosterman van Rituals, die schijnbaar sneller winkels opent dan dat de gemiddelde Nederlander zijn ochtendkoffie kan drinken. Met een sprong van positie 33 naar 20 en een vermogen van 2 miljard, groeiend met 33,3%, laat Raymond zien dat geurkaarsen en doucheschuim de weg naar succes zijn.

Ben Mandemakers, de keukenkoning, heeft een klein stapje terug gedaan van 24 naar 28, maar met 1,9 miljard en een groei van 5,6% zal hij niet klagen. Het bewijs dat de vroege vogel niet alleen de worm vangt, maar ook de mooiste keukens verkoopt.

Wouter Bakker en Gerjan den Hartog van VidaXL, hebben een gigantische sprong gemaakt van positie 443 naar 103, met een vermogen van 495 miljoen. Hun businessmodel? Goedkoop inkopen, iets minder goedkoop verkopen. Het duo bewijst dat je met de verkoop van alles en nog wat een plekje in de Quote 500 kunt veroveren.

Jos van Tol van Kaemingk, gespecialiseerd in kerstversieringen, staat op plek 149 met een vermogen van 380 miljoen. Het lijkt erop dat kerst het hele jaar door is in huize Van Tol. Misschien tijd voor een kerstboom die geld groeit?

De Hoekman-broers Jan en Gerrit van Condor staan op positie 195 met een vermogen van 310 miljoen. Hun tapijten moeten wel bezaaid zijn met gouden draden.

Henk en Mark van Cranenbroek, de tuinmeubeltitanen, hebben hun ruzie opzij gezet (of misschien ook niet) en staan op positie 206 met een vermogen van 295 miljoen. Hun tuinstoelen zijn blijkbaar gemaakt van het fijnste groene gras.

En dan hebben we nog Philip Sluiter, de keukenapparatuur goeroe, die stabiel blijft op positie 226 met een vermogen van 275 miljoen. Zijn keukenapparatuur moet wel magische maaltijden bereiden.

Rob, Mark en Pieter Diks van Swiss Sense, laten ons zien dat goed slapen goud waard is op plek 312 met 210 miljoen. Dromen verkopen, het blijkt een lucratieve business.

Robbert Jan Dekker van Koninklijke Dekker, op positie 347 met 195 miljoen, laat zien dat hout meer waard is dan alleen papier.

En dan hebben we nog de badkamerbaron Rob Teunissen op positie 398 met 170 miljoen, die blijkbaar goed spoelt.

Bernard ten Brinke, de keukenman met een hart voor snelheid, staat op positie 479 met 135 miljoen. Wie had gedacht dat keukens en rally's hand in hand gaan?

Tot slot, de Elderenbosch-broers Olaf, Harald en Rolf van Elho, op positie 491 met 130 miljoen, die bewijzen dat bloempotten van gerecycled plastic goud waard kunnen zijn.

Meer informatie:
Quote500
www.quotenet.nl