Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verwijzing naar Japanse term ‘zwevende wereld’

ØDE Design lanceert tafeldesign Ukiyo X

ØDE Design lanceert het tafeldesign Ukiyo X. Een ontwerp in samenwerking met Francine Broos Interieurarchitecten, waarmee het designlabel al eerder samenwerkte voor de tafelontwerpen Otoko en Josei. Een prototype van Ukiyo X is onlangs gepresenteerd aan het publiek tijdens de 21e editie van Design District in Rotterdam.



Over het design van Ukiyo X
Ukiyo X is het eerste tafeldesign in de collectie met een ovaal tafelblad. "Net zoals zijn voorgangers Otoko en Josei, is het ontwerp voor Ukiyo X gebaseerd op Japanse tempels en schrijnen. Deze verwijzing is te zien als de tafel op bladhoogte wordt bekeken. Dan lijkt het blad als te zweven boven de onderconstructie. Dat komt doordat deze wordt gedragen door de poten aan de buitenzijde", vertelt Bas Leenders, interieurarchitect bij Francine Broos Interieurarchitecten.

De zwevende wereld
De naam Ukiyo X verwijst naar een Japanse term die zich vertaalt naar 'zwevende wereld', leven in het moment en los van de zorgen van het leven. Historisch gezien gaat het over de vergankelijke schoonheid van het leven en een vluchtig, maar betoverend bestaan.

Ondanks dat deze tafel bestaat uit massief eikenhout, roept het ontwerp een illusie van gewichtloosheid op. De ovale vorm van het tafelblad in combinatie met de ranke, tabs toelopende poten versterken de luchtigheid van dit ontwerp.



Communicatie en comfort
Leenders: "Het bijzondere aan een ovale tafel is dat er door de gebogen vorm een betere communicatie ontstaat tussen de tafelgasten, doordat je niet recht naast elkaar zit maar schuin.

Verder hebben ovale tafels doorgaans een poot in het midden, wat ervoor zorgt dat er onvoldoende diepte is op de locatie van de poot- en personen op die plek minder comfortabel zitten. Wij wilden daarom juist een ontwerp maken, waarbij het onderstel geen belemmering zou zijn voor degenen die aan de tafel zitten."

Specificaties
Ukiyo X is vervaardigd uit massief Europees eikenhout en de standaardafmetingen zijn 1300 mm x 2600 mm. Maatwerk is ook mogelijk. Denk aan afwerkingen in een andere kleur of materiaal, zoals Amerikaans notenhout.

ØDE zal een 3-tal ontwerpen presenteren tijdens Destination Design, van 15-17 september, Klokgebouw Eindhoven. Aanmelden voor het event kan via deze link.

Meer informatie:
ØDE Design
Energieweg 11
5071 NP Udenhout
+ 31 (0) 64 64 02 830
[email protected]
www.odedesign.nl

Publicatiedatum: