Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelmaker Max van Donkersgoed (25): "Klei is veel duurzamer dan hout"

Max van Donkersgoed (25) is van beroep eigenlijk meubelmaker. Toch heeft hij dat beroep grotendeels even links laten liggen. Op dit moment is hij druk met zijn horecabaan, maar de creatieve kant blijft toch altijd wel kriebelen. Dat vertelt hij in een interview met de Gelderlander.


Foto ter illustratie: Dreamstime.

De regionale krant vroeg aan Max: 'Wat zou je nog eens willen maken, wat is echt jouw stijl?' "Ik vond het werken met klei wel heel interessant, dus die skill zou ik verder willen ontwikkelen. Mooi kussentje erop, borduren of iets met een schapenvacht. Klei is ook veel duurzamer dan hout. Als ik mijn stijl zou omschrijven is dat echt een beetje urban maar toch houd ik ook van de oude Nederlandse cultuur en manier van indeling. Dus die klassieke jaren 1600 tot 1800 meubels. Wie weet als ik het vak weer intensief oppak dat ik dan met Amersfoortse klei kan gaan werken. In feite zou je dat gewoon diep genoeg uit de wateren kunnen halen."

Lees hier het complete interview met de Gelderlander.

Publicatiedatum: