Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FNV niet te spreken over 'zeer mager bod' Philips

De FNV is onaangenaam verrast door het nieuwe cao-voorstel dat Philips op tafel heeft gelegd. "Dit voorstel is echt heel mager", zegt FNV-bestuurder Patrick Meerts. De onderhandelingen over een nieuwe cao (de oude liep 1 juli af) werden eerder door Philips opgeschort omdat de multinational in juni bekendmaakte 400 banen te willen schrappen in Drachten. Meerts voorspelde toen al dat Philips ook aan de cao-tafel de broekriem zou aanhalen.


Foto: Dreamstime.

Reorganisatie langs twee lijnen
"Ik voorzie een reorganisatie langs twee lijnen. De 400 mensen die moeten vertrekken in Drachten aan de ene kant, en aan de andere kant de 9000 werknemers van Philips Nederland die via de nieuw cao de klos zijn", zei Meerts begin juni.

Die voorspelling blijkt helaas te zijn uitgekomen, concludeert Meerts nu. "Het loonbod dat we hebben gekregen staat mijlenver van onze terechte eisen. Inhoudelijk kan ik daar nu nog niet dieper op ingaan, want wij gaan het voorstel eerst bespreken met onze leden. Maar ik kan wel zeggen dat Philips-medewerkers in dit voorstel absoluut niet gecompenseerd worden voor de geleden inflatieschade. Het dagelijks leven is sinds vorig jaar veel duurder geworden, maar het Philips-loon is niet meegestegen. En met toekomstige inflatie is ook al geen rekening gehouden."

Beter sociaal plan
"Ook het bestaande sociaal plan, dat tot 1 januari 2026 loopt, kan beter. En sinds de bekendmaking van het aanstaande banenverlies in Drachten heeft dit voor ons nog meer prioriteit gekregen. Die reorganisatie gaat langer lopen dan het huidige sociaal plan, dus er moet sowieso een nieuw en wat ons betreft flink verbeterd plan komen. Maar ook hierin zie ik in het voorstel weinig beweging van Philips."

Meer informatie:
FNV
www.fnv.nl

Publicatiedatum: