Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
General manager Eddy van Tongeren blikt tevreden terug

Eerste helft van 2024 brengt Falmec meer omzet en dealers

"Falmec is in Nederland en België merendeels bekend om de design (eiland) afzuigkappen met unieke afzuig- en filtertechnieken", zegt Eddy van Tongeren. Dat Falmec een breder assortiment afzuigkappen en kookplaten heeft die toepasbaar zijn in elke keuken, is minder bekend, aldus de general manager van Falmec Benelux. "Eind 2023 hebben we een selectie van deze producten, die breder aangeboden kunnen worden, in een core range ondergebracht. Daardoor zien we dat, samen met een bredere communicatie van Falmec's USP's, dit ons in de eerste helft van 2024 meer omzet en dealers heeft gebracht. Dit ondanks dat de totale markt minder positief is in vergelijking met 2023."


General manager Eddy van Tongeren van Falmec Benelux.

Het eerste half jaar van 2024 is achter de rug. Voor Falmec hebben de eerste zes maanden dus goed uitgepakt. Inmiddels staat het ondernemersvizier op de tweede helft van 2024.

Wat zijn je verwachtingen voor de keukenbranche in het komende halfjaar?

Eddy van Tongeren: "Vanuit de markt horen we dat er minder consumenten de keukenshowrooms bezoeken, dat de consumenten die komen merendeels wel met een aankoopproces bezig zijn. Verwacht in de tweede helft een markt die wat positiever zal zijn. Voor Falmec verwacht ik dat we de groei en naamsbekendheid verder kunnen uitbouwen met de dingen die we hebben ingezet."

Welke nieuwe producten of innovaties kunnen we van Falmec nog verwachten?

Eddy van Tongeren: "Een aantal producten, zover dat nog niet was toegepast, wordt geüpdatet met dynamische ledverlichting en connect functie. Daarnaast introduceren we een doorontwikkeling van ons Carbon/Zeo-filter en wordt de productie gestart van een aantal modellen die we hebben laten zien tijdens de Eurocucina, zoals de Brera 75, Level One, Level Invisible en Jolie."

Als je minister van de nieuwe regering zou worden, wat zou je dan veranderen?
Eddy van Tongeren: "Minister? Dat is een job die ik niet ambieer."

Ga je deze zomer nog op vakantie?
Eddy van Tongeren: "Zeker, maar wat we gaan doen? Nog geen idee! Sinds een paar jaar gaan de kinderen niet meer mee en leggen we alleen de periode vast; koffers achter in de auto en zien we wel waar we uitkomen. Zo zijn we vorig jaar via Zwitserland en de Italiaanse Rivièra met diverse overnachtingen onderweg aan de Franse kust belandt. Kan maar zo zijn dat we op de dag van vertrek nog bedenken waar de reis heen gaat..."

Meer informatie:
Falmec Benelux
Vennestraat 24
2161 LE Lisse
Tel: 0252 - 74 50 99
[email protected]
www.falmec.nl