Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelfabrikant kan schulden niet langer betalen

De uitdagende situatie in de meubelindustrie raakt ook Duitsland. Bij de rechtbank van Mannheim heeft een meubelfabrikant een verzoek ingediend voor opening van een insolventieprocedure. Dit verzoek wordt momenteel beoordeeld.

Het gaat in deze om Ronald Schmitt Design. Volgens ingewijden draaien de bedrijfsactiviteiten nog wel door. Olaf Spiekermann is aangesteld als curator.In 2013 werd een faillissement van Ronald Schmitt Tische voorkomen door een investeringsteam geleid door Claus Lenzmann en de Wiese familie, hetgeen resulteerde in de herbenoeming van het bedrijf tot Ronald Schmitt Design. In 2020 trad Christian-Lutz Neubert toe als partner, verwierf alle aandelen en nam de leiding over het management. Dat weet Interieur Journaal te melden.

Met een startkapitaal van 3.000 D-Mark en een Fiat 600 begon het verhaal van Ronald Schmitt. Aan het einde van de jaren vijftig besloot Ronald Schmitt, na zijn ervaring bij de meubelfabrikant Thonet als administratief medewerker, zijn beroep op te geven en samen met zijn vrouw Ingeborg de stap naar zelfstandigheid te wagen in 1958. In de jaren daarna specialiseerde hij zijn bedrijf in de productie van meubels. Ronald Schmitt staat bekend om zijn designmeubelen, die bedoeld zijn voor particulieren en professionele toepassingen. Het assortiment omvat onder andere eettafels, salontafels, bijzettafels, en andere meubelstukken.

Bron: Möbel Kultur

Meer informatie:
Ronald Schmitt
Gretengrund 3
69412 Eberbach
www.ronald-schmitt.de

Publicatiedatum: