Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Recht op schadevergoeding vanwege impact beëindiging

Leen Bakker moet franchisenemer compenseren voor belangenverwaarlozing

Leen Bakker heeft een franchiseovereenkomst opgezegd vanwege bedrijfseconomische redenen, wat gerechtvaardigd werd bevonden door de rechter. Echter, de opzegging is niet zonder consequenties. De franchisenemer heeft recht op een schadevergoeding vanwege de impact van de beëindiging. Het gerechtshof oordeelde dat Leen Bakker onvoldoende rekening hield met de belangen van de franchisenemer en moet daarom compensatie bieden.


Foto ter illustratie, heeft niets met deze zaak van doen. © Dreamstime.


Deze zaak betreft de beëindiging van vier franchiseovereenkomsten door Leen Bakker wegens bedrijfseconomische redenen. Hoewel de franchiseovereenkomsten Leen Bakker het recht gaven om met een opzegtermijn van 13 maanden te beëindigen, oordeelde het hof dat redelijkheid en billijkheid een opzegging zonder schadevergoeding uitsluiten. Leen Bakker moet daarom een schadevergoeding betalen. Zowel de franchisenemers als Leen Bakker gingen in cassatie tegen deze beslissingen, maar Boek9.nl acht hun klachten ongegrond, behalve de klacht van de franchisenemers over de proceskostenveroordeling in eerste aanleg.

Lees meer over de uitspraak hier.