Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'De nieuwbouwcrisis beslechten vraagt om scherpe keuzes'

Rabobank wil belastingvoordelen huiseigenaren inruilen voor lagere belastingen op werk

Ondanks politieke inspanningen wil het de afgelopen jaren maar niet vlotten met de bouw van nieuwe huizen. Ook het nieuwe kabinet wil de woningbouw versnellen. Het Hoofdlijnenakkoord bevat belangrijke stappen in die richting. Maar meer is nodig: we zien mogelijkheden om de woningbouwcrisis te beslechten, maar dit vergt scherpere keuzes van het nieuwe kabinet, met een focus op de lange termijn. Dat schrijven Stefan Groot en Carola de Groot, beiden senior-economen woning- en huizenmarkt bij Rabobank.


Woning uit Heerenveen te koop aangeboden op Funda.

Vier kernproblemen van de nieuwbouw zijn: schaarse bouwgrond, langslepende processen, projecten die financieel niet uit kunnen en het grillige karakter van de woningbouw, met terugkerende ups en downs. Studies én ervaringen uit de praktijk wijzen op zestien kansrijke beleidsopties om de problemen aan te pakken. Samen kunnen de voorgestelde maatregelen bijdragen aan een structureel hogere en stabielere woningbouwproductie.

Lees hier de uitleg per kernprobleem.

Publicatiedatum: