Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Algemeen directeur Ed Jansen van Doorn van Interstil Benelux:

"Natuurlijk zien we dat de markt aan het veranderen is"

"We hebben een goed, maar enerverend half jaar achter de rug", zegt Ed Jansen van Doorn als hem gevraagd wordt hoe de eerste zes maanden van 2024 zijn verlopen. De algemeen directeur van Interstil Benelux, producent van gordijnroedes, binnenloopsystemen en technologie voor paneelgordijnen met een showroom in ETC Design Center Europe in Culemborg, kwam op verschillenden vlakken uitdagingen tegen.

"Belangrijk is dat we ons personeelsbestand weer volledig op orde hebben", steekt hij van wal. "We mistten nog een goede buitendienstmedewerker voor Belgiƫ en Luxemburg en die hebben we inmiddels gevonden in onze collega Brian Deraet. Hij is nu drie maanden bij ons in dienst en door zijn leergierigheid en enthousiasme een welkome aanvulling in ons team. Samen met onze vakkundige binnendienst kunnen we nu elke klant in zowel Nederland, Belgiƫ, Luxemburg als Frankrijk goed bedienen, maar ook aanspreken in hun moedertaal en de service bieden die al vele klanten van ons kennen", somt Jansen van Doorn op.

Ed Jansen van Doorn, algemeen directeur van Interstil.

"Verder hebben we de Smart.Electric-collectie bij al onze klanten gepresenteerd", gaat hij verder. "Deze wordt met goede recensies ontvangen. Ook erg fijn om te zien dat we hiermee weer nieuwe klanten trekken. We hebben al vele technische uitdagingen mogen leveren. Denk hierbij aan onze buigservice, maar ook verstekzagen, het spuiten op kleur door middel van onze colorservice en dubbelloopse garnituren aan het plafond of op designwandsteunen. Ook asymmetrische gordijnpakketten en toch elektrisch behoort tot de opties."

Wat zijn je verwachtingen voor de interieurbranche in het komende halfjaar?
Ed Jansen van Doorn: "Natuurlijk zien we dat de markt aan het veranderen is. Echter, de klanten die graag kwaliteit en design in huis willen, blijven bestaan. Aan ons de uitdaging om onze producten voor de particulier goed te presenteren bij onze winkeliers en natuurlijk ook bij de binnenhuisarchitecten."

Welke nieuwe producten of innovaties kunnen we van Interstil nog verwachten?
Ed Jansen van Doorn: "Natuurlijk zitten we met innovaties en nieuwe artikelen niet stil. We zijn druk bezig om een nieuwe catalogus samen te stellen. Dat is veel werk en we gaan hiermee pas komen als alles klaar is, de nieuwe artikelen op voorraad zijn en de documentatie helemaal gereed is. Medio 2025 zal hier meer over bekend worden. Verder innoveren we natuurlijk onze Smart.Electric-collectie door de ervaring die we nu opdoen."

Zijn er nog strategische veranderingen gepland voor de rest van 2024?
Ed Jansen van Doorn: "Er staan geen ingrijpende veranderingen op de planning. Maar als de markt of de omstandigheden zich aandoen hebben we bewezen snel en effectief te kunnen reageren."

Als je minister van de nieuwe regering zou worden, wat zou je dan veranderen?
Ed Jansen van Doorn: "Een lastige. Maar ik denk dat buiten dat, de regels af en toe wel wat eenvoudiger mogen zijn. Ik hoop dat we wat toleranter kunnen zijn. Laat iedereen in zijn waarde en probeer met elkaar wat te bereiken in plaats van tegen elkaar te vechten."

Ga je deze zomer nog op vakantie?
Ed Jansen van Doorn: "Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat we net 10 dagen in Griekenland zijn geweest. Net voor het beursseizoen in september met Architect@work en InCoDa hebben we nog een weekje weg gepland. In de tussentijd zorg ik dat de collega's op de binnendienst hun welverdiende rust kunnen pakken en kunnen genieten van de vakantie."Meer informatie:
Interstil Benelux
Kuiper 16
5253 RJ Nieuwkuijk
tel: +31 (0) 73 5111192
[email protected]
www.interstil.nl