Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voormalig inkoopdirecteur (60) moet €9,3 miljoen terugbetalen aan De Mandemakers Groep

Een voormalig inkoopdirecteur van De Mandemakers Groep (DMG) moet volgens een rechterlijke uitspraak €9,3 miljoen terugbetalen aan het interieurconcern wegens grootschalige en structurele fraude. De fraude, die jarenlang onopgemerkt bleef, draaide om het opstrijken van excessief hoge marges bij de inkoop van douchewanden en messing kranen via een bedrijf dat hij zelf bezat. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD).DMG, eigendom van Ben Mandemakers en bekend van merken zoals Ben Sanitair en Brugman Keukens, ontdekte de fraude na een onderzoek door accountant PwC. Vervolgens legde DMG beslag op vastgoed van de ex-directeur en zijn vrouw. De rechter oordeelde dat de vrouw niet op de hoogte was van de frauduleuze praktijken.

De ex-directeur, die meer dan twintig jaar voor DMG werkte en later mede-eigenaar werd van een inkoopbedrijf voor sanitaire en keukenproducten, gebruikte zijn positie om via een tussenpersoon in Hongkong aankopen met hoge marges door te sluizen naar zijn eigen bedrijf. Dit resulteerde in circa €10,4 miljoen aan onterecht verdiend geld dat naar zijn eigen rekeningen en die van gelieerde bedrijven en familieleden werd overgeboekt. In chatgesprekken met medewerkers drong hij erop aan om niets over hun werkwijze aan DMG te vertellen.

De rechtbank oordeelde dat de ex-directeur DMG bewust misleidde en veroordeelde hem tot terugbetaling van het te veel gerekende bedrag. Momenteel is hij in gesprek met DMG om tot een betalingsregeling te komen, maar hij vreest voor persoonlijk faillissement als hij het volledige bedrag moet terugbetalen.

Bron: FD

Publicatiedatum: