Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Winkelketens in woninginrichting overhalen om 2e Pinksterdag op te offeren voor Keti Koti'

Afgelopen maandag werd Keti Koti gevierd. Keti Koti, wat 'de ketenen zijn verbroken' betekent in het Sranantongo, is een jaarlijkse feestdag op 1 juli in Suriname die de afschaffing van de slavernij in 1863 herdenkt. Deze dag wordt ook gevierd in Nederland en andere landen met een Surinaamse gemeenschap.


Vrouw in traditionele kleding bij het Keti Koti festival in Amsterdam. Foto: Dreamstime.

Ochtendkrant Trouw besteedde ook aandacht aan de feestdag en zette een aantal ingezonden berichten van lezers op een rij. Sommige mensen, zoals Marianne Klazen, vinden dat Keti Koti nog grootser gevierd moet worden. "Naar mijn idee kunnen we de Tweede Pinksterdag 'offeren' ten behoeve van een vrije dag op 1 juli. Dan kunnen we in verbinding met elkaar Keti Koti vieren, wat geheel in het gedachtegoed van Pinksteren zou zijn. Misschien kunnen we grote winkelketens in tuin- en woninginrichting ‒ die vrezen voor verlies van inkomsten ‒ daartoe overhalen?"

Bron: Trouw

Publicatiedatum: