Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laatste telg iconische behangwinkel overleden

Decennialang waren broer en zus Ivan en Marie-Thérèse Priem het gezicht van een iconische behangwinkel uit Gent. Sinds 1927 stond de door hun vader opgerichte zaak op de hoek van de Kraanlei en de Zuivelbrug, waar ze met hun kenmerkende werkkielen het meest uitgebreide assortiment behangpapier in de regio verkochten.

Eind vorig jaar overleed Ivan Priem op 86-jarige leeftijd. Marie-Thérèse stond er alleen voor. Sindsdien opende de winkel nog maar zelden haar deuren. Nu is ook de laatste telg van de behangwinkel Priem heen gegaan op 84-jarige leeftijd.

De winkel, opgericht bijna 100 jaar geleden, weigerde aanbiedingen om het pand te verkopen. Er wordt zelfs beweerd dat behangpapier uit hun winkel in het Witte Huis hangt. Marie-Thérèse stond het laatste jaar nog zelden in de winkel vanwege gezondheidsproblemen. De zaak wordt nu voortgezet door een nicht van de familie. Dat meldt VRT NWS.Meer informatie:
Priem
Zuivelbrugstraat 1
9000 Gent

Publicatiedatum: