Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vakbonden verrast over cao-voorstel werkgevers Metaal & Techniek

De vakbonden FNV Metaal, CNV en De Unie hebben onder druk van de landelijke acties een nieuw cao-voorstel gekregen van de werkgevers in de Metaal en Techniek. De drie vakbonden zijn verrast en hebben veel vragen. Zij roepen de werkgevers op om korte termijn met meer uitleg te komen.

De bonden vinden dat het bod nog erg ver afstaat van de eisen die de leden hebben gesteld, maar geven tegelijkertijd aan dat het voorstel niet in beton gegoten is. Hoeveel ruimte er is voor verbetering, is nog onduidelijk.


Foto: FNV.

De vakbonden zijn voorzichtig met dit voorstel en vinden dat er meer uitleg nodig is. "Wij verwachten van de werkgevers een duidelijke toelichting op het uitgebrachte cao-voorstel in de extra ruimte die men suggereert", laten de cao-onderhandelaars weten.

"Hoewel we het waarderen dat de werkgevers een nieuw voorstel hebben gedaan, zien we dat het bod afwijkt van hetgeen gesteld in het ultimatum van vakbonden en dat er nog verslechteringen in staan die onverteerbaar zijn. Het is belangrijk dat we precies weten wat er op tafel ligt voordat we kunnen besluiten of dit aanleiding geeft om weer in onderhandeling te gaan."

Bron: FNV

Publicatiedatum: