Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maarten van der Linden en Michael van Rooij van Norma:

"Je moet altijd een mooier product maken tegen een betere prijs"

G&G Sales International, handelend onder de naam Diamant Slaapcomfort met de merken Norma en Caresse, kijkt positief terug op het eerste half jaar van 2024. "Ondanks de moeilijkere marktomstandigheden gaat het bij onze dealers goed. We zien veel reuring; de handel verandert met de minuut. Daarnaast is de spoeling qua consumentenbezoek in winkels dun te noemen. Dan is het van belang dat je als beddenspeciaalzaak een concept hebt dat makkelijk is te verkopen. En dat bieden wij ze", vertellen directeur Maarten van der Linden en marketingmanager Michael van Rooij van het Helmondse bedrijf, dat een nieuwe lijn matrassen op de markt brengt. Daarnaast is de Timeless-collectie van Norma sinds kort ook verkrijgbaar met een stevige metalen televisielift, die vanuit het voetenbord 1.80 meter de hoogte ingaat waardoor het wel heel relaxt televisiekijken wordt.

Michael van Rooij toont de televisielift die volgens het Helmondse bedrijf qua stand tot de hoogste in de beddenmarkt behoort, waardoor je vanuit je bed in een natuurlijke ligstand lekker televisie kunt kijken.

"Als we terugkijken naar de eerste zes maanden van het jaar, dan zien we vanuit het label Norma de beide concepten Chique en Timeless groeien", vervolgen Maarten en Michael. "Onze dealers zijn enthousiast en tevreden over de Norma-concepten, met name omdat de standaardconfiguratie compleet is. Welke stof of pootje je als consument ook kiest bij de Timeless, op de uiteindelijke aankoopprijs heeft het geen invloed. Dus kom je een beddenspeciaalzaak binnen en zie je een boxspring van Norma met daarbij het prijskaartje van 1995 euro, dan kost hij ook 1995 euro. Niets zo vervelend voor een potentiƫle klant dat hij hoort dat het bed van 1995 euro uiteindelijk 3500 euro gaat kosten. Wij werken zonder verkoopbelemmeringen, dus zonder addertjes onder het gras. Om het de dealer zo makkelijk mogelijk te maken", benadrukken de twee.

"Dat de retailer ermee kan werken, daar gaat het om. Daarom is het voortraject, van ontwerp totdat het uiteindelijk in de winkel staat, ook het moeilijkste deel. Maar als het eenmaal goed staat, dan wil de consument het ook kopen. Wat dat betreft zit het met de collectie Timeless goed. Een concept dat de retailer snapt en daardoor ook makkelijk aan de consument is over te brengen. Anders verkoopt het niet."


Norma bestaat 140 jaar. Het jubileummodel NEW1884 ELEKTRO heeft een trendy design en is leverbaar met een prachtige stof in 4 kleuren. De set is compleet met de Norma 9 zone pockets en een comfortabele topper.

Nieuwe lijn matrassen
De Brabantse slaapspecialist probeert altijd in te spelen op de vraag uit de markt. "Je moet altijd een mooier product maken dan je concurrent, maar ook tegen een betere prijs. We zijn nu druk met het in de markt zetten van een nieuwe lijn matrassen, die makkelijk is te verkopen. Niet alleen vanwege het perfecte ligcomfort, maar ook dankzij de scherpe verkoopprijzen en de hoge marges voor de wederverkoper. Met deze matrassen mikken we op 'de gemiddelde consument', als je begrijpt wat we bedoelen. Niet voor niets staat ons label Norma voor normaal; doe maar normaal. Daar staan we voor. Niettemin is het qua afwerking een mooi matras, vooral door zijn klassieke look. Daarnaast heeft de klant straks keuze uit zes ligcomforts", blikken Maarten en Michael vooruit.

Meer informatie:
Norma
Nijverheidsweg 4
5705 BN Helmond
[email protected]
www.norma.nl