Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Winkels in keukens, vloeren en DIY plussen

Vrije val omzet meubelzaken en woninginrichters houdt aan, ook in mei diepe daling

De detailhandel heeft in mei 2,9 procent meer omgezet dan in mei 2023, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 3,6 procent hoger. De omzet van de non-food (inclusief detailhandel niet-in-winkel) groeide met 4,5 procen. Online is 1,6 procent meer omgezet dan een jaar eerder.
De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van kalenderdagen in mei. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 4,2 procent hoger dan in mei 2023.


Foto: Dreamstime.

Vrije val omzet meubels en woninginrichting
Net zoals de voorgaande maanden, is de omzet van de winkels in meubels en woninginrichting in mei een stuk lager dan vorig jaar. In totaal is de omzet 9 procent lager dan in 2023. In april was de omzet 5,7% lager dan een jaar eerder.

De omzet van de non-food (inclusief detailhandel niet-in-winkel) groeide in mei 2024 met 4,5 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 6,6 procent hoger dan een jaar eerder. De winkels in consumentenelektronica, de drogisterijen, de kledingwinkels, de winkels in schoenen en lederwaren, de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) en de winkels in recreatie-artikelen hebben in mei meer omgezet dan in mei 2023.

Online 1,6 procent meer omgezet
De onlineomzet was in mei 1,6 procent hoger dan in mei 2023. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 7,2 procent meer omgezet. De onlineomzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 5,3 procent lager.

Publicatiedatum: