Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Interzum onthult thema voor 2025

De circulaire economie en biobased oplossingen als duurzame bronnen voor meubelproductie en interieurontwerp zullen centraal staan tijdens interzum 2025. Met dit nieuwe centrale thema zal de internationale vakbeurs voor de sector volgend jaar opnieuw duidelijk momentum bieden voor duurzaam beheer van grondstoffen. Op de Koelnmesse beursvloer van 20 tot 23 mei 2025 zullen verschillende aspecten van dit industrie-relevante centrale thema worden gepresenteerd en tastbaar worden gemaakt in showcases waar deelnemers de ervaring kunnen opdoen. Het thema zal worden besproken als onderdeel van het gevarieerde evenementenprogramma en zal worden belicht door tal van innovatieve producten en concepten gepresenteerd door exposanten.

In 2025 zijn de organisatoren van plan om voort te bouwen op en het concept van "Neo-Ecologie", dat het centrale thema was voor de editie van interzum in 2023, verder te ontwikkelen. "Met 'Heroverweging van grondstoffen: circulaire en biobased oplossingen' als centraal thema zal interzum een van de belangrijkste pijlers van neo-ecologie behandelen", legt Maik Fischer, directeur van interzum, uit. "Door de twee benaderingen - de circulaire economie en biobased materialen - samen te brengen, zal 's werelds belangrijkste vakbeurs voor meubelproductie en interieurontwerp de ontwikkeling van productinnovaties bevorderen die zowel duurzaam als geproduceerd zijn uit hernieuwbare bronnen."Focus op duurzaam gebruik van grondstoffen
Met het nieuwe centrale thema zal de vakbeurs twee fundamentele concepten in het beheer van grondstoffen belichten. De overgang naar een circulaire economie betekent dat materialen en producten zo lang mogelijk in de economische cyclus worden gehouden door hun levensduur te verlengen via hergebruik, reparatie, renovatie en recycling. Daarentegen gebruiken biobased oplossingen materialen die worden geproduceerd uit hernieuwbare bronnen, waardoor ze milieuvriendelijke alternatieven zijn voor op petroleum gebaseerde producten. Beide benaderingen streven ernaar om de ecologische voetafdruk van een product te minimaliseren en duurzaamheid te bevorderen.

Grote delen van het programma van interzum zullen zich richten op het nieuwe centrale thema. Zowel sprekers op het interzum Trend Stage als de discussies in de drie interzum forums zullen ideeën, studies en marktklare oplossingen bespreken en presenteren. De exposanten zullen ook een groot aantal producten en baanbrekende ideeën tentoonstellen die werken met biobased materialen en de circulaire economie bevorderen. Om het centrale thema verder te benadrukken, bieden de organisatoren opnieuw geïnteresseerde exposanten een tweede kans om hun concepten te presenteren: Boulevard North zal worden omgetoverd tot de Rethinking Resources Boulevard en gevuld worden met inspirerende oplossingen voor duurzame meubelproductie.

Meer informatie:
interzum
www.interzum.com

Publicatiedatum: