Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderwijs en bedrijfsleven ontmoeten elkaar tijdens expertmeetings keukenmonteur en interieurvakman

Voor het overdragen van vakkennis en het gezamenlijk bevorderen van de instroom van nieuwe studenten is een nauwe samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven belangrijk. Dit wordt onder andere bereikt door het organiseren van expertmeetings. Recentelijk hebben er twee bijeenkomsten plaatsgevonden: één voor de opleiding keukenmonteur en één voor de opleiding Interieurvakman woning- en projectstoffering. Beide bijeenkomsten werden georganiseerd door het consortium van scholen (inclusief INretail), die er voor elke opleiding bestaat.


Foto: Dreamstime.

Expertmeeting keukenmonteur
De eerste bijeenkomst van de expertmeeting keukenmonteur vond plaats bij INretail in Zeist. Deelnemers waren retailers, montagespecialisten en vertegenwoordigers van vakscholen. Zij bespraken de inhoud van het vak, ontwikkelingen in de branche en de mogelijkheden om het scholingsaanbod te verbreden.

Daarnaast kwam de samenwerking tussen het bedrijfsleven (retailers, fabrikanten) en opleiders aan bod. Iedereen was ervan overtuigd dat deze samenwerking noodzakelijk is om de instroom van studenten verder te verhogen. Dit is essentieel, want er is een tekort aan vakmensen dat voorlopig nog zal aanhouden.

Het grootste deel van het overleg werd besteed aan de discussie over stellingen in drie groepen. Hieruit kwamen veel tips en adviezen voort die in de komende tijd verder zullen worden uitgewerkt.

Expertmeeting Interieurvakman
Tijdens de expertmeeting Interieurvakman woning- en projectstoffering bij EK retail in Hoevelaken werd uitgebreid gesproken over de toekomstige ontwikkelingen in dit vak. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat het onderwijs beter aansluit bij de marktwensen en klantbehoeften. Dit vak is een echt ambacht en alle deelnemers zijn ervan overtuigd dat we dit moeten koesteren en in stand houden. Daarom spraken we ook over duurzame inzet van vakmensen, zodat zij behouden blijven en anderen enthousiast kunnen maken om de opleiding te volgen. Zowel de aanwezige retailers, fabrikanten als onderwijsspecialisten vonden de bijeenkomst zeer zinvol, waarbij veel ideeën met elkaar zijn uitgewisseld. Deze ideeën worden nu verzameld, uitgewerkt en door het consortium Interieurvakman actief opgepakt.

Wil je de volgende keer ook aanwezig zijn of meer informatie over deze bijeenkomsten ontvangen? Stuur dan een mail naar [email protected].

Publicatiedatum: