Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Serta Simmons Bedding benoemt nieuwe CEO

Serta Simmons Bedding, LLC (SSB) heeft Jim Loree aangekondigd als nieuwe Chief Executive Officer (CEO). De ervaren bestuurder en lid van de SSB Raad van Bestuur zal per 1 juli de functie vervullen. Hij volgt Mark Genender op, Interim Chief Executive Officer, die aanblijft als Voorzitter van de SSB Raad van Bestuur en in de komende maanden de overgang met Loree zal begeleiden.

Loree brengt aanzienlijke ervaring in duurzame consumentengoederen en retailkanalen mee, na bijna 25 jaar in C-suite rollen bij Stanley Black & Decker, Inc., waaronder CEO van 2016 tot juni 2022. Tijdens zijn ambtstermijn leidde Loree groeistrategieën die de omzet verhoogden van $2 miljard tot $16 miljard. Onder zijn leiding verbeterde het bedrijf zijn geavanceerde productiecapaciteiten, verhoogde operationele uitmuntendheid en verantwoorde bedrijfspraktijken, en werd erkend als een van de beste werkplekken voor innovatie en diversiteit en inclusie."Het was een voorrecht om als Interim CEO te dienen en ik ben trots op de toewijding van het hele SSB-team aan onze herstelinspanningen", zei Genender. "In de afgelopen acht maanden hebben we een groot deel van ons productportfolio succesvol opnieuw gelanceerd, cruciale retailrelaties versterkt, nationale reclamecampagnes gestart en de serviceniveaus en operationele metrics in ons fabrieksnetwerk verbeterd. Deze prestaties zijn alleen mogelijk geweest door coördinatie en teamwork in alle functies van de organisatie. We beginnen het succes van deze inspanningen te zien door het herwinnen van marktaandeel en we zijn goed gepositioneerd voor toekomstige groei en succes."

"De benoeming van Jim volgt op een zorgvuldige zoektocht naar een permanente CEO door onze Raad van Bestuur. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste keuze is om onze herstelinspanningen te versnellen en financiële resultaten te behalen," voegde Genender toe. "Hij brengt diepgaande ervaring van Stanley Black & Decker en General Electric en een staat van dienst in het leveren van operationele en financiële resultaten. Ik kijk ernaar uit om nauw met hem samen te werken als Voorzitter van de Raad van Bestuur terwijl we ons bedrijf blijven uitbreiden en de winstgevendheid verhogen."

"Ik voel me vereerd de kans te krijgen om het Serta Simmons Bedding-team te leiden naar de volgende fase van het herstel van ons bedrijf, gebaseerd op vooruitgang en winstgevende groei," zei Loree. "Mark en het leiderschapsteam hebben een sterke basis gelegd voor succes en ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op de herstelstrategie en een sterke cultuur van verantwoordelijkheid te ontwikkelen gericht op het behalen van financiële resultaten."

Over Jim Loree
Jim Loree is de voormalige Chief Executive Officer van Stanley Black & Decker, Inc., een functie die hij bekleedde van 2016 tot juni 2022. Hij was tijdens deze periode ook lid van de Raad van Bestuur van Stanley Black & Decker, Inc. Als CEO leidde Loree meer dan 60.000 medewerkers in 60 landen die elektrisch gereedschap, handgereedschap, buitengereedschap en industriële producten maken.

Loree trad oorspronkelijk toe tot Stanley Black & Decker, Inc., toen Stanley Works, als Vice President en CFO in 1999, en werd in 2009 gepromoveerd tot President en Chief Operating Officer en vervolgens CEO in 2016. Tijdens zijn bijna 25 jaar bij het bedrijf leidde Loree groeistrategieën om de omzet te verhogen van $2 miljard tot $16 miljard. Voorafgaand aan zijn tijd bij Stanley Works, bracht Loree 19 jaar door bij General Electric Company in diverse leidinggevende functies op het gebied van financiën, strategische planning en operationeel management.

Loree heeft een bachelor in economie van Union College en zit in de raad van bestuur van Whirlpool Corporation, United Natural Foods, Inc., en Quinnipiac University, en is tevens directeur van de Jim and Rebecca Loree Foundation.

Meer informatie:
Serta Simmons Bedding
www.sertasimmons.com

Publicatiedatum: