Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

4 tips om je woonwinkel koel te houden in de zomer

De zomerzon is een welkome aanblik na een lange winter. Maar hoe blij we ook zijn met de zonneschijn, wij Nederlanders zijn niet zo goed voorbereid op warm weer – en onze woonwinkel ook niet. Ze zijn ontworpen om ons warm te houden, niet koel. Gelukkig kunnen we wel wat dingen doen om winkels in de zomer koel te houden, gebruik deze tips!

1. Houd de zon buiten
Hoe verleidelijk het ook is om bij het eerste teken van de zomer de ramen open te gooien, eigenlijk is dat niet het beste idee. Om je woonwinkel koel te houden, moet je de warme lucht buiten houden. Dit betekent dat je de ramen overdag gesloten moet houden, vooral als deze op het zuiden gericht zijn. Houd gordijnen, zonwering en ramen gesloten als de zon er direct op schijnt. Rolluiken zijn hiervoor perfect, lees hier meer over dit type zonwering. Probeer daarnaast de ramen aan de meest schaduwrijke kant van je winkel te openen, om te voorkomen dat zonlicht en warme lucht binnendringen.

2. Wees verstandig met de ramen
Door op warme, plakkerige dagen een briesje door je woonwinkel te creëren, kun je de boel afkoelen. Kies zorgvuldig welke ramen je wanneer wilt openen. Door ramen aan tegenoverliggende muren of aan tegenovergestelde uiteinden van je winkel te openen, kan de lucht stromen. En door 's nachts de ramen te openen en ze overdag te sluiten, vang je de koelere lucht op en laat deze circuleren. Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar je kunt een ventilator op een open raam richten, zodat deze de warme lucht naar buiten blaast.

3. Gebruik LED-lampen
90 procent van de energie die traditionele gloeilampen uitstralen, is warmte. En meer warmte is het laatste wat je nodig hebt op een warme dag. Als je je lamp vervangt door een LED-alternatief, wordt je kamer gekoeld en verbruik je veel minder energie. Als het weer warmer wordt, kijk dan eens welke lampen je kunt vervangen. Je bespaart geld en je woonwinkel blijft op de lange termijn koeler.

4. Isoleer je winkel
Isolatie wordt vaak gezien als een oplossing bij koud weer. Maar isolatie is net zo belangrijk om winkels koel te houden bij warm weer. Zolderisolatie is meestal de meest betaalbare plek om te beginnen, maar op kleinere schaal kun je een tochtstrip en goedkope schuimtape rond deuren proberen om koude lucht binnen en warme lucht buiten te houden.

Publicatiedatum: