Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lagere winkelverkopen verhogen welzijn medewerkers transportsector

De transportsector heeft een lastig 2023 achter de rug, als gevolg van de afgenomen internationale handel, de op een lager pitje draaiende industrie en lagere winkelverkopen. Een voorzichtig herstel heeft ingezet, dat naar verwachting in 2025 verder zal doorzetten. Dat meldt ABN Amro in de Sector Update Transport & Logistiek.


Foto: Dreamstime.

Het tekort aan personeel piekte in de zomer van 2022. Daarna nam de internationale handel af. De energiecrisis en de snel stijgende rente zorgden voor vertragende economische groei. Ook bouwden veel ondernemingen in de industrie en handel de tijdens de pandemie ontstane overtollige voorraden af, waardoor de goederenvolumes daalden. Het tekort aan arbeidskrachten is sindsdien afgenomen, maar nog altijd ziet bijna de helft van de ondernemingen in de transportsector het tekort aan arbeidskrachten als belangrijkste belemmering. Het tekort aan personeel neemt waarschijnlijk weer toe naarmate de markt verder herstelt. ABN Amro verwacht dat de transportsector dit jaar groeit met 2 procent, en in 2025 met 2,5 procent.


Het welzijn van de werknemers is matig, mede door het moeten maken van overuren en gebrekkige veiligheid, al zet de sector hier goede stappen.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: