Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blue Finn stoelenlijn winnaar Plastic Recycling Award Europe 2024

Tijdens de jaarlijkse European Recycling Show is de 'Blue Finn stoelenlijn', die Vepa ontwikkelde samen met Bywyd. Think sustainably!, door een vakjury gekozen als winnaar van de Plastic Recycling Award Europe 2024. "Het op industriƫle wijze omzetten van een afvalstroom uit ziekenhuizen in een hoogwaardige nieuwe grondstof als basis voor de Blue Finn stoelenlijn gaf hierbij de doorslag."Ecologische en educatieve waarde
De Blue Finn stoelenserie is gemaakt van verpakkingsmateriaal dat in de sterilisatiekamers van een ziekenhuis wordt gebruikt om instrumenten in te verpakken.
Jan Willem Slijkoord van Bywyd: "Normaliter wordt dit materiaal na gebruik door afvalverzamelaars verzameld en dan meestal verbrand. Doordat we dit materiaal nu hergebruiken wordt de CO2 uitstoot verlaagd en wordt de aarde minder uitgeput van schaarse grondstoffen."

Interessant voor zorginstellingen
Robert de Bruyn van Bywyd: "De afvalstromen die jaarlijks uit de zorgsector afkomstig zijn, zijn zeer aanzienlijk. Zorginstellingen worden zich steeds meer bewust van hun maatschappelijke taak om aandacht te geven aan duurzaam handelen en inkopen."

De Blue Finn stoel van Vepa is een van de eerste producten die uit afvalstromen uit ziekenhuizen op de markt is gebracht. Zorginstellingen hebben met de Blue Finn stoelen een middel in handen om bij te dragen aan de verminderde CO2 uitstoot en een besparing van schaarse grondstoffen te realiseren. En tenslotte haar duurzame intenties met een tastbaar product aan haar bezoekers te tonen.Meer informatie:
Vepa
Industrieweg 31
7903 AH Hoogeveen
+31 (0)528 29 71 11
[email protected]
www.vepa.nl

Publicatiedatum: