Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Designer Rien Vermeulen van Gealux:

''Aan nieuwe Levatta-collectie is niet te zien dat het een elektrisch gepatenteerd relaxsysteem bezit''

Op de IMM in Keulen werd het eerste model al gepresenteerd; de nieuwe Levatta collectie van Gealux. Het in Culemborg gevestigde bedrijf staat bekend als expert in relaxstoelen, modern ontwerp en design, dat verkrijgbaar is in diverse uitvoeringen stof en leer. En dat was goed terug te zien in de showroom waar Rob van Hooft en Rien Vermeulen een rondleiding gaven. De collecties zijn innovatief, met een oogstrelend design en eigen karakter. Gealux is in staat om comfortabel zitcomfort te verenigen met kwaliteit, design en individualiteit, op maat samengesteld voor de klant.


Rien Vermeulen (links) met Rob van Hooft in de showroom op de nieuwe bankencollectie Levatta.

Optisch
''Optisch is het niet te zien dat er een gepatenteerd relaxsysteem in deze nieuwe bankencollectie zit,'' vertelt een trotste Rien Vermeulen in de showroom te Culemborg die de bank heeft ontworpen en tevens oprichter en eigenaar van Gealux is. ''De bank is afgewerkt met een hoogwaardige, exclusieve Italiaanse stof, maar ook verkrijgbaar in andere stoffen en leer. De klant kan de bank geheel zelf samenstellen, met hoeken erin en tal van opties, zoals losse armleggers en manuele hoofdsteunen. Wij blijven constant op zoek naar de juiste balans tussen vorm en functionaliteit.''

De modellen relaxfauteuils kunnen worden voorzien van slimme comfortfuncties. De gewenste comfortstand kan zowel manueel als elektrisch worden ingesteld (d.m.v. motoren en een accu) De rugleuningen van de fauteuils hebben een verstelbare hoofdsteun, de zogenaamde topswing. Vele patenten en unieke technische ontwikkelingen maken Gealux tot de expert in relaxfauteuils. Begonnen bij het verstelbare Volo systeem (met knop en hendel), doorontwikkeld naar de Subliem (knop en hendel met gasveer) tot het uiteindelijke ARC systeem, dat volledig werkt op de 2 motorige accu en een Hart- Balans functie waarmee een optimaal ergonomische relax ligstand wordt gecreƫerd. De benen net iets hoger dan het hart, optimale spierontspanning perfect voor de bloedsomloop. Daarnaast heeft de ARC een onzichtbare extensie, dus geen knop en hendel meer.

De nieuwe collectie werd in Keulen al gepresenteerd op de IMM. ''Hier werd het eerste model al gepresenteerd,'' verteld Rob van Hooft, ''waar al hele positieve reacties op zijn gekomen. Dit model hebben we daarna verder aangevuld en uitgebreid met meerdere elementen. Wat ook nieuw is aan deze collectie is, naast het elektrisch gepatenteerde relax systeem, de toevoeging van elektrische hoofdsteunen. Ook zijn de extra lange voetsteunen nieuw, die als optie toe te voegen zijn. Alle modellen zijn leverbaar in 8 tot 10 weken.''


In de showroom is het proces van de collecties weergegeven op een groot scherm.

Naast IMM zal Gealux haar nieuwe bankencollectie ook presenteren op Destination Design in het klokgebouw te Eindhoven en tijdens Meubelbeurs Brussel.


Blik in de showroom te Culemborg.

Meer informatie:
Gealux
[email protected]
www.gealux.nl
Culemborg