Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
's Werelds grootste meubelproducent en -exporteur

Meubelmarkt China is miljardenindustrie

In april 2024 bedroegen de verkopen in de detailhandel van meubels in China zelf ongeveer 11 miljard yuan (ruim 1,4 miljard euro: 1.413.500.000). Dit duidt op een lichte stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus Statista.

Na tientallen jaren van ontwikkeling in de meubelindustrie is China 's werelds grootste meubelproducent en -exporteur geworden. Omdat het een van de belangrijkste exportgoederen van China is, is een aanzienlijk deel van de Chinese meubelproducten bestemd voor de wereldmarkt. In 2022 bedroeg de totale waarde van de Chinese meubelexport ongeveer 63 miljard euro.


Foto: Dreamstime.

Tegelijkertijd wordt de ontwikkeling van de binnenlandse meubelmarkt gestimuleerd door een toename van de koopkracht onder Chinese klanten. Voortdurend stijgende inkomens in zowel stedelijk als landelijk China hebben de levensstandaard van een groot deel van de Chinese bevolking verhoogd. Daarom zijn Chinese consumenten bereid meer uit te geven aan huishoudelijke decoraties. Als reactie hierop heeft de meubelmarkt in het land zich ontwikkeld tot een miljardenindustrie.

Houten meubels vertegenwoordigen een groot deel van de meubelindustrie in China. Traditioneel kiezen Chinese klanten voor massief hout als het om meubelmaterialen gaat. Ook zijn bamboe- en rotanmeubels de laatste jaren steeds populairder geworden.

Bron: Statista

Publicatiedatum: