Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stadshout maakt meubels van gekapte bomen

Stichting Stadshout zorgt voor het circulaire gebruik van stadsbomen die gekapt worden. "Zo zorgen we voor een tweede leven voor bomen die de geschiedenis van de stad in zich dragen." Zij doen dit als een stichting en een Maatschappelijke B.V.

Stadshout zaagt boomstammen uit de regio Amsterdam tot bruikbaar hout voor het uitvoeren van projecten en het vervaardigen van producten binnen de regio, in samenwerking met haar lokale partners. Daarbij zet Stadshout zich in om de houtketen te optimaliseren door het vergroten van bewustzijn en het onderzoeken van innovatieve houttoepassingen om te zorgen dat het hout zo hoogwaardig mogelijk wordt hergebruikt en geen enkele snipper verspild wordt.


Foto: Stadshout.

Het initiatief gebruikt het hout voor meubels, gebruiksvoorwerpen en kunstwerken, met als doel het stads-hout weer terug te brengen naar de stad. Een concreet voorbeeld hiervan is een atlasceder die gekapt is aan de Strawinskylaan in Heemstede.

Dit hout is vervolgens verzaagd in houtzaagmolen De Eenhoorn in Haarlem en gedroogd tot een droogbankje op het schoolplein van basisschool Icarus. Over twee jaar zal groep 6 van deze school het hout gebruiken om een kast te timmeren, die als afscheidscadeau aan de school wordt geschonken. Isabelle Wisse en haar man Bart Hogers, beiden gepassioneerd door hout en meubelmaker van beroep, leiden dit initiatief om waardevol hout te redden van de versnipperaar.

Meer informatie:
Stadshout
Van Woustraat 70
1073 LN Amsterdam
020 – 6759063
[email protected]
www.stadshout.nu

Publicatiedatum: