Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ING: 'Vertrouwen woningmarkt in de lift'

De woonindex is voor het eerst sinds twee jaar het neutrale punt van 100 voorbij en staat nu op 104. Dit blijkt uit het ING Woonbericht. Zowel bij koopwoningbezitters als starters is het vertrouwen toegenomen ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Daarbij is het vertrouwen in de huizenprijzen (zoals de waarde van het eigen huis) het sterkst gestegen. Tegelijk maken mensen zich zorgen over de krapte op de woningmarkt en vindt 68% van de ondervraagden dat er snel bijgebouwd moet worden. De ondervraagden vinden het vooral belangrijk dat er wordt gebouwd voor starters, zoals nog thuiswonende kinderen, die in de omgeving willen blijven wonen.

In het onderzoek geven de ondervraagden hun kijk op een aantal oplossingen voor de krapte op de woningmarkt. Ruim twee derde van de ondervraagde woningbezitters vindt dat er zo snel mogelijk woningen moeten worden bijgebouwd. Hiervoor zien zij een aantal opties om de krapte op te lossen. Het ombouwen van oude kantoorpanden, winkels en/of scholen is volgens de meesten de beste oplossing (91% vindt dit een goede oplossing). Op de tweede plek staat een straatje erbij bouwen aan de rand van de huidige bebouwing (88%). Zo'n 60% vindt dat wetgeving dit makkelijker moet maken. Het optoppen (etage bovenop) van bestaande gebouwen (84%) is goed voor de derde plaats. Als laatste wordt het bijbouwen op open plekken in de huidige bebouwing (71%) genoemd.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: