Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Design Academy blijft in Eindhoven

Design Academy heeft serieus overwogen om naar Roermond te verhuizen, maar heeft uiteindelijk besloten in Eindhoven te blijven. Deze beslissing werd genomen vanwege de lange geschiedenis en het sterke design-ecosysteem in Eindhoven. Joseph Grima waardeerde het professionele voorstel van Roermond, maar gaf de voorkeur aan Eindhoven. Raf De Keninck benadrukte de positieve situatie rondom studentenhuisvesting en de constructieve samenwerking met stakeholders en de provincie. De specifieke nieuwe locaties voor huisvesting zijn nog niet bekend. Dat meldt Studio040.Eerder dit jaar riep Piet Hein Eek al op 'Design Academy moet in Eindhoven blijven!' Op 26 april werd er een appgroep opgericht waarin zorgen geuit werden over de mogelijke verhuizing van de Design Academy Eindhoven (DAE) naar Roermond. Er werden gesprekken geregeld met de directeuren en de burgemeester van Eindhoven.

Joseph Grima, de directeur, gaf aan dat de academie over twee jaar het huidige pand moet verlaten en dat de gemeente Eindhoven geen nieuwe locatie biedt, terwijl Roermond dat wel doet. Hoewel hij de voorkeur gaf aan Eindhoven, leek zijn houding een onderhandelingstactiek. Raf de Keninck, directeur onderwijs, steunde het idee om in Eindhoven te blijven, maar vroeg om discretie.

De betrokkenen besloten publieke aandacht te vragen om DAE in Eindhoven te houden vanwege het belang voor de stad en de internationale reputatie van de Dutch Design Week. Ze suggereerden dat de gemeente Eindhoven meer kon doen om de academie te ondersteunen.

Bron: Studio040

Publicatiedatum: